27.03.2013

Dip z awokado




   Bardzo fajny sosik do wielkanocnego jajka, ale nie tylko. Świetnie będzie smakować z mięsem, kanapkami i biała kiełbaska nabierze wyjątkowego smaku. 


Składniki:

  • 1 duże awokado 
  • 1 łyżka chrzanu 
  • 4 łyżki śmietany kremówki 
  • 1 pęczek szczypiorku 
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól i pieprz

     Jeśli mamy blender dip przyszykujemy bardzo szybko. Wystarczy pokroić miąższ z awokado na mniejsze kawałki, wrzucić pozostałe składniki i zmiksować.
A jak nie mamy robota potrzebny będzie widelec. Miąższ rozgnieść widelcem, dodać chrzan, śmietanę, szczypiorek i doprawić. Przechowywać w lodówce.





7 komentarzy:

  1. Jaki on zieloniutko-wiosennie-optymistyczny!:-) Na pewno świetnie się sprawdzi na wielkanocnym stole.

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś dla mnie, uwielbiam dipy z avokado :)

    OdpowiedzUsuń
  3. aż jestem ciekawa smaku :) mam wszystko w domu więc jutro zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na urozmaicenie świątecznych potraw :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniami, uwielbiam takie rzeczy. No i ten kolor, taki wiosenny i optymistyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda pięknie, my zrobiłyśmy trochę inaczej:
    http://unitedflavours.blogspot.com/2013/04/pasta-z-awokado-i-sera-plesniowego.html

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...