01.03.2014

Ciasto z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym






      Jedno z fajniejszych ciast jakie udało mi się upiec. Kruchy, lekko rozpadający się spód wykonany z płatków owsianych i kakao. A masa to połączenie białek, jogurtu i wiórków kokosowych. Szybkie w przygotowaniu, boskie w smaku a do tego niewielka ilość kalorii. Warte grzechu, polecam :D




Składniki: 

Masa z płatków:
  • 2 szklanki płatków owsianych 
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego 
  • 3 łyżki kakao 
  • 1/2 szklanki oleju 
  • 3 żółtka 
  • szczypta soli 

Masa jogurtowa:
  • 3 białka 
  • 1/2 szklanki cukru 
  • 400 ml jogurtu naturalnego 
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 150 g wiórków kokosowych 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 


Foremka: 26x21 cm, wyłożona pergaminem



        Masa z płatków: wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Masa jogurtowa: Ubijamy białka na sztywno, cały czas ubijając wsypujemy pomalutku, partiami cukier i ubijamy do momentu jego rozpuszczenia. Masa powinna być sztywna, lśniąca a pod palcami nie możemy wyczuwać grudek. Do białek dodajemy mąkę i miksujemy około 2 minuty. Cienkim strumykiem wlewamy jogurt a gdy masa ładnie się połączy wyłączamy mikser i delikatnie mieszając dodajemy wiórki i proszek. Na spód blaszki wsypujemy około 70% płatków owsianych i mocno dociskamy. Przekładamy masę jogurtową a wierzch posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy 30 minut w 180*C.






133 komentarze:

  1. Uwielbiam jak płatki owsiane po zapieczeniu tak cudownie chrupią :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Czy można użyć oleju kokosowego? Jesli tak to ile bo jest gesty :-) oraz jaki cukier do białek?

      Usuń
    2. Hej, olej kokosowy zawsze możesz rozpuścić :D Teraz jest tak ciepło że olej kokosowy sam się rozpuszcza ;D Do białek możesz użyć cukru białego albo drobny brązowy.

      Usuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie. Niby znane składniki a ciasto ciekawe;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. a zamiast oleju jakiś inny tłuszcz? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis, na pewno wypróbuję!! :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis, na pewno wypróbuję!! :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie prezentuje się to ciasto! Uwielbiam wszystko co z płatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepis na pewno warty wypróbowania! Zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo mi się podoba to ciacho, tylko skrobia ziemniaczana. I część owsiana i ta jogurtowa, super pomysł :) Bardzo jestem ciekawa smaku takiego jogurtowca :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Podoba mi sie przepis;) zapisuje:))

    OdpowiedzUsuń
  10. Ta chrupiąca góra musi być przepyszna!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award, szczegóły na moim blogu: http://mammadeli.wordpress.com/2014/03/03/nominacje-do-liebster-blog-award/
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetne i do tego z jogurtem :) a ja ostatnio wzięłam na warsztat Twoją tartę kokosową! Wyszła super!!!:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Zachęciłaś mnie tą masą jogurtową, na pewno wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. zachwyciłaś mnie nim! :)
    Wygląda booosko!

    OdpowiedzUsuń
  15. U Ciebie zawsze pyszne ciasta :) wygląda pysznie i po składnikach widać że jest pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  16. Ciacho odchudzające. Płatki i jogurt. Bomba.

    OdpowiedzUsuń
  17. Podoba mi się zarówno masa jogurtowa jak i zastąpienie mąki płatkami owsianymi:) muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  18. Wygląda jak zawsze cudnie, ale było dla mnie niezłym zaskoczeniem, bo byłam przekonana,że to sernik! :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Ale super ciasto! No rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  20. Czyli coś dla mnie! Zapisuję :)!

    OdpowiedzUsuń
  21. Ciekawy przepis - koniecznie muszę zrobić takie ciasto w sobotę :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Kto by pomyślał, takie proste połączenie i pewnie wyszło cudownie smakowo :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Moja obsesja na punkcie płatków owsianych każe mi wypróbować ten przepis :)
    Zapraszam do mnie http://chocofields.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  24. zrobiłam, rewelacja naprawde. Dla kogoś kto lubi płatki owsiane, wiórki i kakao to deser pierwsza klasa. Kłaniam się w pas i dziękuje :)

    ziemianka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cała przyjemność po mojej stronie :D

      Usuń
  25. zrobiłam . ucieszyłam sie na mase jogurtową a tymczasem jest to masa "sam kokos " .. :( szkoda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, zawsze możesz zmniejszyć ilość wiórków albo całkowicie z nich zrezygnować.

      Usuń
    2. Witam,wlasnie wcinam pyszne ciacho! Zle przeczytalam ,i dalam za duza blache ,ciasta starczylo tylko na spod.Ale sobie jakos poradzilam. Spod wylepilam ciastem,posypalam swiezymi malinami,na to dalam mase ,do ktorej dalam tez wanilie.Wiorki wymieszalam z platkami owsianymi,i przesmazylam na oleju na zloty kolor .tym posypalam wierzch (nie wiem jakie proporcje ,robilam to na oko).Do wszystkiego uzylam oleju kokosowego.Maliny super przelamaly slodycz,pycha. Dzieki za super przepis. Jutro u nas Dzien Matki ,corka zaprosila mnie na obiad , pojawie sie z pysznym deserkiem :) Pozdrawiam.

      Usuń
  26. A czy zamiast cukru trzcinowego można dać zwykły? W tej samej proporcji? :)

    OdpowiedzUsuń
  27. pyszne, polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  28. a czy ze śmietaną 30% zamiast jogurtu też wyjdzie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli śmietana jest tak gęsta jak jogurt to możesz spróbować zrobić, ale na 100% nie gwarantuje, że wyjdzie.

      Usuń
  29. pycha! wszystkim smakowało :) dzięki za ten prosty przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Czym można zastąpić płatki owsiane ? :D

    OdpowiedzUsuń
  31. Czym mozna zastąpic wiórki kokosowe ? Proszę o odpowiedz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli chcesz możesz zrobić bez wiórków albo możesz użyć siekanych migdałów bez skórki.

      Usuń
  32. O losie, to ciacho jest po prostu genialne. Cała rodzina włącznie z rocznym synkiem wcinamy to ciacho jak szaleni. Uwielbiam gotować i szamać i już dawno nie spotkałam tak fajnego przepisu. Będę obserwować bloga w oczekiwaniu na kolejne inspiracje kuchenne.

    Moje modyfikacje to podwójna ilość wszystkich składników to konieczne, żeby ciacho starczyło na więcej niż jeden dzień.

    OdpowiedzUsuń
  33. o matko! rewelacja! wygląda genialnie! na bank wypróbuję! ;)

    OdpowiedzUsuń
  34. Oj dobre!!:) ale przesłodziłam.... następnym razem dam mniej cukru, bo dawałam trochę na oko ;D a wtedy będzie bardziej dietetyczne! Nie dokładałąm wiórków bo nie lubię, ale zastanawiam się co można by dodać zamiast nich...hmm...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, tak ciacho jest pyszne :D Zamiast wiórków możesz dodać siekane migdały.

      Usuń
  35. Ciasto jest przepyszne, obłędne wręcz :) od teraz moje ulubione

    OdpowiedzUsuń
  36. A moje opadło. Rosło ładnie w piekarniku a potem bach. Tak powinno być czy gdzieś popełniłam błąd? Ania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, ale szkoda :{ Może za słabo ubiłaś białka ?

      Usuń
    2. Niby na sztywno bylo :) a mozna wyjąć je od razu z piekarnika czy lepiej studzić powoli? Mimo wszystko jest smaczne :) dzięki za odpowiedź.

      Usuń
    3. Ja, wyjęłam od razu z piekarnika. Nie mam pojęcia co mogło być przyczyną opadnięcia ciasta?
      Pozdrawiam :D

      Usuń
  37. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  38. Banalne w wykonaniu, a do tego pyszne!!! no i na pewno nie ma za dużo kcal... Dzięki za przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  39. Pyszne ! własnie wcinam mniam ! dodałam jeszcze trochę migdałów -Pyszności LD

    OdpowiedzUsuń
  40. olej można spokojnie zastąpić zalanym wrzątkiem mielonym siemieniem lnianym - 0 innego smaku, 98% tekstury oleju!!

    OdpowiedzUsuń
  41. A ile tego siemienia??? :-) Dobry pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  42. I czy sam płyn z tego siemienia czy całość?

    OdpowiedzUsuń
  43. Owies ze względu na swoje właściwości prozdrowotne jest bardzo pożądany w diecie. Usuwa cholesterol z przewodu pokarmowego i naczyń krwionośnych oraz wzmacnia mięsień sercowy. Stosuje się go w przypadku dyzenterii, cukrzycy, zapalenia wątroby, wycieńczenia nerwowego, niestrawności lub opuchlizny. Jest doskonałym źródłem krzemu i dzięki temu wspiera regenerację układu kostnego. Wywar z owsa działa wewnętrznie jako środek bakteriobójczy, zapobiegając chorobom zakaźnym.
    Warto dodać, że płatki owsiane są prawie tak samo pożywne jak samo ziarno owsa.

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  44. Ile kalorii ma kawałek po podziale na 12 ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. po podziale na 12 części 1 kawałek wyniesie ok 350 kcal, z białym cukrem wyjdzie więcej

      Usuń
  45. Masa z płatków owsianych wyszła bardzo gęsta i zbijała się w kulki. Nie dało jej się rozprowadzić na masie jogurtowej. Co zrobiłam nie tak? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie jesteś w stanie rozsmarować płatków na masie jogurtowej dlatego napisałam posypujemy.

      Usuń
    2. Dziękuję za odpowiedź. :)
      Dopiero zaczynam swoją przygodę z pieczeniem ciast. Chciałam przedobrzyć i starałam się rozprowadzić tą masę łyżką, czego skutkiem było wbijanie się cząstek masy do masy jogurtowej i ciasto nie wygląda tak efektownie jak na Twoim zdjęciu. Ale w smaku jest naprawdę pycha. :)

      Usuń
    3. Jeśli masa jest rzadka albo delikatna nie jesteś w stanie na niej niczego rozsmarować. Tak jak piszesz wszystko wchodziło do środka zamiast się rozprowadzić. Ja, piekę od 15 lat i cały czas coś knocę :D Cieszę się ze ciacho smakowało :D Pozdrawiam świątecznie :D

      Usuń
    4. To znowu ja. :D W ciągu ostatniego roku robiłam to ciasto kilka razy i za każdym razem wyszło pyszne! To taki mój przepis na "szybkie i tanie ciasto", bo składniki zawsze mam w domu i nie muszę na zakupy nawet iść. :)

      Usuń
    5. Zdecydowanie ciasto jest szybkie i bezproblemowe :D Bardzo się cieszę że ci posmakowało :D

      Usuń
  46. Ciasto jest rewelacyjne, ja dòł posmarowałam dodatkowo powidłami I wyłożyłam Kawakami ananasa z puszki. Dzięki za super przepis. Dag

    OdpowiedzUsuń
  47. Zawsze robię ciasta z własnej wyobraźni, nie korzystając z przepisów lub jedynie się nimi inspirując, ale gdy wpadłam na ten przepis tak mnie zaciekawił, że od razu powędrował do zakładek z myślą "no przecież to ciasto muszę wypróbować kropka w kropkę" i dzisiaj tego dokonałam... zrobiłam z podwójnej porcji, wszystkich powaliło na kolana, zniknęło już pół blaszki, CIASTO POEZJA!!! bardzo dziękuję za taki zaskakujący przepis, pozdrawiam, Bunia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Radość w sercu :D Bardzo się cieszę, że ciasto tak bardzo smakuje :D Pozdrawiam serdecznie, Ola

      Usuń
  48. Robiłam te ciasto wczoraj. jest po prostu przepyszne :) Dzisiaj znów robię :) Niebo w gębie :D szkoda że nie waidomo ile ma to kalorii.

    OdpowiedzUsuń
  49. a to kakao to trzeba posypać po płatkach owsianych czy jak ?

    OdpowiedzUsuń
  50. Rano zrobiłam.a teraz piekę drugie, bo tak wszystkim smakowało ;-)łatwy i szybki przepis.Polecam i dodaję do ulubionych.Polecam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę :D Chętnie bym się wprosiła na kawałek :D Pozdrawiam

      Usuń
  51. Robiłam, jest pyszne w smaku! Ale wyszło strasznie niskie :( Co zrobiłam nie tak?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prawdopodobnie za słabo ubiłaś białka.

      Usuń
    2. Ok, następnym razem postaram się lepiej przyłożyć do białek;)
      Ale ciasto świetne! Wszystkim smakuje! Dzięki! :D

      Usuń
  52. dzisiaj zamierzam zrobić:) bo wygląda smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  53. Ciasto pyszne, ale tak naprawde mało dietetycze :) całe ciasto ma ok 3800 kcal, wiec kawałek w granicach 200 kcal :) Życzę smacznego wszystkim łasuchom

    OdpowiedzUsuń
  54. Łatwe i przepyszne!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  55. Robiłam zgodnie z przepisem,.. cóż :( olej pływa w kawałkach ciasta, płatki są twarde i wlały się do masy jogurtowej (masa nie była sztywna tylko troszke gestrza niz nalesnikowa)... wogole rozbadzgalo sie no nie wiem czy to teraz wyciagac chyba potrzymam 10 minut dluzej bo ciapka i nie wiem czy to bedzie jadalne... :(

    OdpowiedzUsuń
  56. Szukając ciasta do pracy, trafiłam na to cudo i jutro będę testować. Poczytałam jeszcze komentarze i już mam pomysł na urozmaicenie :)
    Podoba mi się że nie potrzeba dużo składników a te co są to samo zdrowie więc i ciasto nie będzie tak na sumieniu leżeć, że tuczące bo zdrowe :p
    Dziękuje za pyszną inspirację :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wczoraj upiekłam to ciasto z modyfikacją w formie dżemu z czarnej porzeczki rozsmarowanego na spodzie z płatków. Ciasto zniknął w jednej chwili i wszyscy chcieli przepis :)
      Na pewno przepis zostaje w moim przepiśniku i tak zastanawiam się nad kolejnym urozmaiceniem - dodaniem orzechów i pokruszonych herbatników do masy z płatkami żeby była bardziej chrupiąca :)
      Bardzo dziękuję :)

      Usuń
    2. Rewelacja, bardzo się cieszę! I oto chodzi kombinuj, kombinuj :D

      Usuń
    3. Czy zamiast jogurtu można dodać serek Bieluch?? Nie znoszę jogurtu w żadnej postaci, a ciasto takie smakowite ...

      Usuń
    4. Nie mogę ci dać 100% pewności że masa wyjdzie. Musisz sama przetestować :D Serek bieluch jest gęsty a jogurt jest rzadki.

      Usuń
    5. dzięki, spróbuję więc z Bileuchem przy najbliższej okazji. Zobaczymy :)

      Usuń
  57. Witam, serdecznie moje pierwsze pytanie to jaka powinna być szklanka o poj. 200ml czy 250ml???
    Czy masa jogurtowa wychodzi rzadka czy gęsta???
    Czy ciasto z płatkó powinno być sypie czy raczej mokro-gęstawe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, szklana o pojemności 250 ml, masa wychodzi gęsta a ciasto powinno być mokre :D

      Usuń
  58. Wyszło mi mokre i dość gęste to ciasto,ale też nie trzymające się w całości.
    Ale po upieczeniu i ostudzeniu, kroje je, góra ok, środek czyli masa też fajna, ale spód mokry...dlaczego???czy tak powinno być??? idealnie odmierzone proporcje, piekłam nawet 35 minut, i ten spód się rozłazi:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spód może być mokry od masy jogurtowej. Tym się nie przejmuj to nie jest ciasto ucierane. W tym cieście najważniejsze jest żeby wyszła masa jogurtowa, żeby pozostała puszysta i wysoka :D Góra i dół to tylko dodatek :D

      Usuń
  59. a może 35 minut w tem. 180 stopni to za mało???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wystarczy :D chyba że masz stary, szwankujący piekarnik to tu już musisz na wyczucie :D

      Usuń
  60. Masa jogurtowa ok, ale co z tego, jak spód się rozsypuje i nie idzie tego ciasta ukroić???masa nie trzyma się ze spodem, uważam że coś jest nie tak, a czy można tą masę upiec na innym czekoladowym spodzie???Mam wrażenie jakby płatki owsiane od spodu pozostały surowe.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak masz ochotę możesz skorzystać z innych przepisów na ciasta. Na blogu znajdziesz ciasto marchewkowe, gryczane, czekoladowe, biszkopt :D Jeśli coś ci nie pasuje w przepisie tym czy innym to kombinuj, zmieniaj dopasuj go do siebie i własnych upodobań :D Przepis to jest tylko wzór reszta zależy od ciebie :D

      Usuń
  61. Piekarnik mam ok, piecze jak ta lala:)

    OdpowiedzUsuń
  62. Dwa razy ubijałam pianę i jak zaczęłam dodawać jogurt to piana robiła się wodnista i nic z tego.... szkoda czasu i produktów, a zapowiadało się pysznie...

    OdpowiedzUsuń
  63. Mam pytanie czy Koniecznie trzeba dodac cukier trzcinowy czy moze byc inny a jesli tak to czy w takiej samej proporcji I czy na duza blache rozumiem ze nalezy podwoic skladniki. Dziekuje za odpowiedź

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, możesz użyć cukru białego w takiej samej proporcji. Tak, na dużą blaszkę musisz podwoić składniki.

      Usuń
  64. Jakiego rodzaju płatków należy użyć w tym przepisie (górskich czy raczej ekspresowych)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zrobiłam je wczoraj i rozeszło się błyskawicznie:-) wszyscy zachwalali
      dodałam troszkę więcej płatków owsianych, trochę mniej wiórków kokosowych i mniej cukru (zwykłego białego), bo nie lubię jak ciasto jest zbyt słodkie
      użyłam jogurtu greckiego, bo jest gęstszy i masa wyszła super (a bardzo obawiałam się, czy to się upiecze)
      w następnej wersji na pewno zrobię jak sugerował już ktoś wcześniej z dżemem porzeczkowym i orzechami
      aż mi ślinka cieknie
      Dzięki za ten super przepis:-)

      Usuń
    2. Bardzo się cieszę :D Zachęcam również do skorzystania z innych przepisów :D

      Usuń
  65. Ten jogurt to ma być taki zwykły, typu Zott czy w jakimś specjalnym kubełku ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zwykły naturalny albo jogurt typu greckiego. Ja używam Jana albo grecki Bakomy.

      Usuń
  66. ciasto wyszło genialne!! :)
    podbiło serce wszystkich domowników, a gdy zdradziłam skład teściowej to zaniemówiła :)
    dla mnie najlepsze w tym wszystkim są płatki owsiane z czekoladą <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto jest pyszne, bardzo się cieszę że smakowało domownikom :D A zadowolona teściowa to duży sukces :D

      Usuń
  67. Ciasto pieknoe wyroslo a potem nieco opadlo,troche jak sernik.Czy mozna je upiec w tzw.kąpieli wodnej?Dodam ze uzywam piekarnika gazowego.Dziekuje i pozdrawiam! Agata

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sory że tak późno pisze, ale twoja wiadomość trafiła do spamu. Odradzała bym pieczenie w kąpieli wodnej. Proponuje dłuższe ubijanie piany i delikatne dodawanie pozostałych składników. Najlepiej z boku miski. Piana wtedy nie siądzie.

      Usuń
  68. Jakie powinno byc w srodku?U mnie wyszlo takie troche gumowe,moze przez to ze opadlo jak sernik:-( Prosze o pomoc..Agata

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na początku musisz ubić białka na sztywno, potem po łyżce dodawać cukier nie można od razu wsypać wszystkiego. Po ubiciu masa musi być sztywna i lśniąca jak na bezę. Pod palcami nie możesz wyczuwać grudek cukru. Dopiero potem pomału dodawaj jogurt. Nie dodawaj od razu wszystkiego bo masa siądzie. Na koniec delikatnie wmieszaj wiórki.
      Mam nadzieje że trochę pomogłam :D Będzie dobrze :D

      Usuń
  69. Łał! świetne! Bardzo jestem ciekawa smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  70. robiłam dzisiaj po raz pierwszy.. i na pewno nie ostatni. Pyszne!! Świetny przepis, łatwe wykonanie:)

    OdpowiedzUsuń
  71. Wyszło rewelacyjne!! Super przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  72. Ile mniej więcej wychodzi porcji ?? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zależy na jak duże kawałki pokroisz. Około 12 na pewno.

      Usuń
  73. Pyszne ciasto :) Przepis godny polecenia :)

    OdpowiedzUsuń
  74. Czy masza po upieczeniu powinna byc puszysta i lekka? Bo mi wyszla troche za sucha:(

    OdpowiedzUsuń
  75. Czy masa powinna byc puszysta i lekka po upieczeniu? Bo mi wyszla troche sucha i chyba za dlugo o pare minut w piekarniku. Ale ciasto na plus :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masa po upieczeniu powinna mieć konsystencje pianki.

      Usuń
  76. Zrobilam podwojna porcje tego ciasta z lekkimi modyfikacjami z powodu brakow w spizarni ;) dalam 2,5 szkl platkow owsianych oraz 1,5 szkl otrebow pszennych, nie dawalam kokosu a na wierzch bialej masy ulozylam pokrojone brzoskwinie. Wyszlo przepysznie choc w masie jogurtowej czuc malo jogurtu i zastanawiam sie czy nie dodac czegos jeszcze nastepnym razem. Generalnie przepis zapisuje :)

    OdpowiedzUsuń
  77. Czy cukier można zastąpić ksylitolem ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie bo jeszcze nigdy nie używałam ksylitolu. Jeśli uważasz że po dodaniu ksylitolu białka zrobią się bardzo sztywne to użyj.

      Usuń
    2. Robiłam z ksylitolem juz kilka razy, wychodzi świetnie. Obniża znacznie wartość kaloryczna. Super przepis dla cukrzyków (z ksylitolem)
      Kasia

      Usuń
  78. TO JEST POROSTU GENIALNY PRZEPIS, SZYBKI, ŁATWY I PYSZNY !!

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...