25.07.2017

Pasta do kanapek z bobu i groszku




               Uwielbiam pasty do kanapek, wykorzystuje je zamiast masła. Na to plasterki pomidora, szyneczki, rzodkiewki i pyszne śniadanie gotowe. Pasta z bobu i groszku ma piękny zielony kolor, taki wiosenny, optymistyczny. Wszystkie smaki pasty bardzo dobrze do siebie pasują. Sama pasta jest kremowa z lekką nutką cytryny i bazylii. Elementem chrupiącym są orzechy. Jest pyszna :)



Składniki: 
  • 120 g zielonego groszku 
  • 120 g bobu 
  • 200 g serka mascarpone może być inny kremowy serek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 60 g migdałów 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • skórka z cytryny + odrobina soku 
  • 1/2 pęczka bazylii 
  • sól i pieprz 

Do przygotowania pasty wykorzystałam robot Panasonic  MK-F800
Test urządzenia znajdziecie ---------->>>>>>> Tu


                  Bób ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Przestudź i obierz ze skórki. Groszek wrzuć do wrzątku na 3 minuty. Odcedź i przełóż do robota. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. Ustawiłam program manualny ciągły na 5 kresek. Przechowuj w lodówce do 4-5 dni.









4 komentarze:

  1. Takiej pasty nie znam, ale wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawdę rewelacja!
    Dawno nie widziałam czegoś równie apetycznego.
    Pasta idealna :) Ma prześliczny kolorek.
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dla mnie śniadanie idealne, pyszności kochana :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Groszek i bób - dwie moje miłości :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...