03.07.2017

Chłodnik z ogórków małosolnych





           Przepyszna zupa idealna do zjedzenia w letnie, wakacyjne dni. Przygotowuje się ją bardzo szybko i równie szybko znika.



Składniki: 
  • 4 ogórki małosolne 1-2 dniowe (średnia wielkość)
  • 6 rzodkiewek 
  • 500 ml maślanki 
  • 100 ml kwaśnej śmietany 18% 
  • 1/2 pęczka koperku 
  • 1/2 pęczka szczypiorku 
  •  sól i pieprz 
  • odrobina skórki z cytryny 


             Ogórki i rzodkiewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z maślanką i śmietaną. Dodaj drobno pokrojony koperek i szczypiorek. Dopraw solą, pieprzem i skórką z cytryny.




3 komentarze:

  1. Nie przepadam za chłodnikami ale w takim wydaniu chętnie się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny jest taki chłodnik :) Bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio zakochałyśmy się w chłodnikach :) Twój na pewno by nam posmakował :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...