Bardzo fajny sosik do wielkanocnego jajka, ale nie tylko. Świetnie będzie smakować z mięsem, kanapkami i biała kiełbaska nabierze wyjątkowego smaku.
Składniki:
- 1 duże awokado
- 1 łyżka chrzanu
- 4 łyżki śmietany kremówki
- 1 pęczek szczypiorku
- kilka kropel soku z cytryny
- sól i pieprz
Jeśli mamy blender dip przyszykujemy bardzo szybko. Wystarczy pokroić miąższ z awokado na mniejsze kawałki, wrzucić pozostałe składniki i zmiksować.
A jak nie mamy robota potrzebny będzie widelec. Miąższ rozgnieść widelcem, dodać chrzan, śmietanę, szczypiorek i doprawić. Przechowywać w lodówce.
Jaki on zieloniutko-wiosennie-optymistyczny!:-) Na pewno świetnie się sprawdzi na wielkanocnym stole.
OdpowiedzUsuńmmmm :]
OdpowiedzUsuńi ten wiosenny kolor!
Coś dla mnie, uwielbiam dipy z avokado :)
OdpowiedzUsuńaż jestem ciekawa smaku :) mam wszystko w domu więc jutro zrobię :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na urozmaicenie świątecznych potraw :)
OdpowiedzUsuńMniami, uwielbiam takie rzeczy. No i ten kolor, taki wiosenny i optymistyczny :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie, my zrobiłyśmy trochę inaczej:
OdpowiedzUsuńhttp://unitedflavours.blogspot.com/2013/04/pasta-z-awokado-i-sera-plesniowego.html