21.09.2012

Brownie z Lionem



          Tego ciasta nie trzeba przedstawić, wszyscy je znają :] Uwielbiam je i zawsze lubię eksperymentować z dodatkami. Dzisiaj dodałam batony Lion, które możemy zastąpić snickersem albo płatkami śniadaniowymi lion.


Wykonanie: 30 minut | Pieczenie: 30 minut

Składniki:


  • 160 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 3 całe jajka
  • 2 żółtka
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka kakao
  • szczypta soli
  • 6 batonów Lion
  • cukier waniliowy


     Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.
Jajka i żółtka ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy. Do masy jajecznej (po ściance naczynia) lejemy przestudzoną czekoladę z masłem, jeszcze chwile miksujemy. Do miski wsypujemy mąkę, kakao i sól wszystko bardzo powoli i delikatnie mieszamy. Dodajemy 3 pokruszone batony. Wylewamy na blachę i dodajemy pozostałą część batonów. Pieczemy 25-30 minut w 180*C








22 komentarze:

  1. jest środek nocy, wchodzę na Durszlak, trafiam na Twój blog i dostaję ślinotoku... no ładnie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam takiego ciasta, ale na zdjęciach prezentuje się bosko. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie żartuj!? Jeśli lubisz czekoladę na pewno Ci zasmakuje :]

      Usuń
  3. Takie ciacho to coś w sam raz dla mnie! Czekolada i batony Lion...pyszności:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. to chyba ciasto idealne? <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam jeszcze dwa pomysły na brownie. Po wypróbowaniu zadecydujemy ;]

      Usuń
  5. Rewelacyjne ciasto, w takim wydaniu musi smakować doskonale !

    OdpowiedzUsuń
  6. Z lionem? To musi być pyszne !:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przy tym kubku prezentuje się idealnie:)
    Chyba nie trzeba nic mówić, że wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Łooo jak ja dawno nie jadłam brownie...chyba zrobię w weekend, tym bardziej że lubię Liona. Ciekawe jakby wyglądąło z białą wersją tego batona?;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zrobiłam z trzech rodzai Liona. Najlepiej mi skalowało z białym i fistaszkowym, lionem :] Na zdjęciu jest z białym :]

      Usuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...