22.02.2013

Muffinki z maślanką stracciatella



     Napiszę nieskromnie, że to najlepsze muffiny jakie miałam okazje jeść. Mięciutkie, wilgotne, bardzo czekoladowe i niezwykle wciągające. Mają w sobie coś takiego, że po zjedzeniu jednej masz ochotę na więcej. Polecam! Są rewelacyjne!



Składniki na 24 szt:

  • 150 g mąki pszennej 
  • 150 g mąki krupczatki 
  • 150 g cukru trzcinowego 
  • 500 ml maślanki stracciatella 
  • 200 ml oleju 
  • 5 łyżek kakao 
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki sody 
  • 100 g groszków czekoladowych albo drobno pokrojonej czekolady 

     Osobno dokładnie wymieszać składniki suche i osobno płynne, a następnie połączyć wszystko razem.
Napełnić foremki i piec około 20-25 minut w temp. 180*C



12 komentarzy:

  1. Ale śliczne murzynki :) Super wyrosły, wypróbuję Twój sposób na muffina !

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga :)
    I za przepis, mam właśnie w lodowce maślankę,
    pozdr:)
    P.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe i zapewne przepyszne !!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pysznie wyglądają,podoba mi się pomysł z tą maślanką :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. ...ale smakowicie wyglądają ;d

    OdpowiedzUsuń
  6. ...ale smakowicie wyglądają ;d

    OdpowiedzUsuń
  7. fajny ten pomysł z maślanką:) pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam muffinki, w każdej postaci! i masz 100% racji- szybko wciągają i ciężko poprzestać na jednej :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Poproszę o jedno, albo może dwa? :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  10. mają bardzo ładny, głęboki kolor - widać, że mocno czekoladowe :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam maślankę o tym smaku! Więc i te muffinki na pewno by mi posmakowały :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...