06.01.2013

Sałatka z selerem



Składniki:

  • 1 słoik selera konserwowego 
  • 1 duży pomidor 
  • 1 puszka kukurydzy 
  • 2 duże ogórki kiszone albo konserwowe 
  • 150 g sera żółtego
  • 100 g szynki 
  • szczypiorek
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
  • sól i pieprz

     Seler i kukurydzę odcedzamy. Ogórki, szynkę, ser, pomidora kroimy w kostkę. Wszystkie składniki połączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem.

      Sałatkę można podać w chlebowych koszyczkach. Wystarczy chleb tostowy i odrobina masła.
Z chleba odcinamy skórkę, smarujemy rozpuszczonym masłem. Do formy na muffiny wkładamy kromkę chleba, dociskamy do brzegów. Pieczemy w 180*C do zarumienienia.


4 komentarze:

  1. Podoba mi sie patent na piecznie grzanek w formie na muffiny. W ciekawy i baardzo apetyczny sposób podałaś tę sałatkę. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna sałatka na karnawałową imprezę :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś omijałam seler, teraz uwielbiam z nim sałatki:) Porywam koszyczek z grzanki:) Pomysłowe:)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...