Przygotowanie: 20 minut | Pieczenie: 20 minut
Składniki:
- 200 g mąki
- 125 g masła roztopionego i przestudzonego
- 60 ml syropu klonowego
- 2 jajka
- 2 jabłka
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu albo przyprawy korzennej
- 1/4 szklanki cukru pudru + 1/2 łyżeczki cynamonu
W misce wymieszać mąkę, proszek i cynamon. W drugiej misce połączyć jajka, syrop klonowy, masło i starte na tarce o drobnych oczkach jabłka. Do mokrych składników wsypać mąkę i wymieszać. Przełożyć do foremek i piec 20 minut w temp. 180*C.
Gorące babeczki posypać cukrem cynamonowym.
Z podanych składników wyszło 16 babeczek.
Prosto, szybko i pysznie = Ideał:-)
OdpowiedzUsuńMała, słodka przekąska:)
OdpowiedzUsuńChętnie skubnę jedną do kawy..;)! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńale śliczne te babeczki, do tej pory syropu klonowego używałam tylko do naleśników
OdpowiedzUsuń