03.06.2013

Kalafiorki w panierce





 Gdyby nie ich kaloryczność mogła bym je jeść codziennie :D Obowiązkowo z sosem czosnkowym!


Składniki: 

  • 1 średni kalafior 
  • 2 jajka 
  • 1 łyżeczka mąki pszennej 
  • sól i pieprz 
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

       Kalafiora dzielimy na małe różyczki. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę, sporą szczyptę soli i pieprzu, mieszamy. Kalafiora panierujemy najpierw w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.






19 komentarzy:

  1. Oj, ja też mogłabym jeść je codziennie:-)). Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, jak ja lubię takie kalafiorki! Tak pysznie wyglądają! Narobiłaś mi smaka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie, coś na małe co nieco ... no i obowiązkowo z dipem czosnkowym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oh, uwielbiam tak podane brokuły czy kalafior ale w domu jeszcze ich nie robiłam więc przepis zapisuje :) Zgadzam się, szkoda, że tyle kalorii bo możnaby się nimi zajadać bez przerwy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. moje smaki dzieciństwa :) bardzo lubię tak podanego kalafiora :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Smakowitości!
    Tak, z dipem czosnkowym smakują bosko.

    OdpowiedzUsuń
  7. Genialny pomysł na kalafiora :-) To musi być pyszny kalafior :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. zaraz przegryzę monitor, żeby się dostać do twoich kalafiorków:) wyglądają cudnie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. ale pomysłowo! wypróbuję z pewnością :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nominowałam Twój blog do Liebster blog :) zapraszam do zabawy http://fabrykakulinarnychinspiracji.blogspot.com/2013/06/waniliowe-ciasto-truskawkowo-rabarbarowe.html

    OdpowiedzUsuń
  11. Oj fajny pomysł dla mnie :) bo nie jem mięsa:)

    OdpowiedzUsuń
  12. mój mąż kocha tak podany kalafior i brokuły , a ja niedobra baba mu nie chcę tak ich podawać tylko je na parze gotuje :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Znakomity pomysł, ja często robię w tempurze ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dziś wypróbowałem i wyszło ... wyśmienite. Smakowało każdemu kto próbował :))) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super! Ciesze się bardzo :D Pozdrawiam.

      Usuń
  15. z sosem koperkowym jedynie, z czosnkowym psuje sie smak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko zależny od naszych upodobań :D

      Usuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...