14.07.2012

Babeczki budyniowe



     Połączenie budyniu z owocami i czekoladą, to zdecydowane niebo w gębie. Jak już wcześniej pisałam jestem wielką fanką budyniu i mogła bym go pochłaniać. Babeczki z budyniem są fantastycznym sposobem na przygotowanie pysznego deseru w krótkim czasie. Można napełnić dowolnym kremem i owocami.


Przygotowanie: 15minut | Pieczenie około 15 minut


Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • budyń
  • owoce
  • jajko
  • czekolada

     Ciasto pokroić na kwadraty.  Kwadraciki wkładać do natłuszczonych  foremek na muffinki w taki sposób, aby ciasto wystawało ponad krawędzie. Babeczki posmarować rozmąconym jajkiem. Na spód każdej babeczki wyłożyć pergamin i wsypać fasole. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200*C.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Babeczki napełnić budyniem. Udekorować owocami i rozpuszczoną czekoladą.




Sugestie:
- 5 minut przed końcem pieczenia wyjmijmy fasole. Spód lekko podrośnie i przyrumieni się.


9 komentarzy:

  1. Niby takie proste, a jakie piękne :D

    OdpowiedzUsuń
  2. śliczności, bardzo apetyczne

    OdpowiedzUsuń
  3. dokładnie, sęk tkwi w prostocie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. piękne! i uwielbiam dziecięce łapki na zdjęciach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaangażowałam bratanice do pozowania. Z ledwością udało mi się zrobić zdjęcie. Biedna nie mogła wytrzymać chciała pochłonąć babeczkę a tu ciotka wymyślała ustawienia. Ten uśmiech na jej twarzy jak mogła już ją zjeść - bezcenne :}

      Usuń
  5. Szybkie, a efektowne! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękne, wypasione babeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha! maliny - to co tygryski lubią najbardziej:D

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...