07.07.2012

Lody, lody, lody arbuzowe



    Najlepsze w tych lodach jest to, że możemy je jeść bez żadnych wyrzeczeń. Są mało kaloryczne a przy tym takie pyszne:} 


Wykonanie: 15 minut| Chłodzenie 24h

Składniki na 6 sztuk

  • 1 kg słodkiego arbuza
  • posypka czekoladowa
  • jogurt o smaku kiwi


       Arbuza pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować. Przelać do foremek 3/4 wysokości. Do każdej foremki wsypać niewielką ilość posypki czekoladowej. Włożyć do zamrażarki na 1h. Po tym czasie wyjąć i uzupełnić foremki jogurtem. Wkładamy z powrotem do zamrażarki przynajmniej na dobę.






6 komentarzy:

  1. ładnie wyglądają, choć arbuzowe nie dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. zależy jakie lody niestety... ;) owocowe sorbety jak najbardziej ale te kremowe, w dodatku z orzechami, czekoladą - prawdziwa bomba kaloryczna :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lody arbuzowe można pochłaniać bez wyrzutów sumienia :}

      Usuń
  3. moje lody niestety nie wyszły :( chyba przerzucę się na ukochane sorbety truskawkowe. Przyznam, że arbuzowego nigdy nie miałam okazji spróbować. Może jeszcze nadrobię w tym roku. W każdym razie twoje lody na patyku dzieciaki wsunęłyby migiem :-)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...