21.07.2013

Koktajl jagodowo-agrestowy





     Jeden z lepszych koktajli jakie piłam! Słodki smak jagód fantastycznie współgra z kwaskowatym agrestem. I jak dla mnie nie ma potrzeby dosładzania no ale jak ktoś się uprze może dodać odrobinę cukru trzcinowego. 
Kefir możemy zastąpić mleczkiem kokosowym. 






15 komentarzy:

  1. Zaintrygowałas mnie tym połączeniem - sama chyba bym na nie wpadła... Jagody i agrest...no no no...

    OdpowiedzUsuń
  2. mam czerwony agrest! Zaraz idę robić, wygląda na meega gęsty-taki jak lubię, mniaaam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pyszne połączenie i kolor śliczny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pychota!:) a połączenie musiało być boskie:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie wygląda i piękny kolor, doskonały na lato :)

    OdpowiedzUsuń
  6. piękny kolorek :) ciekawe połączenie agrestu z jagodami :)

    OdpowiedzUsuń
  7. za to kocham seozny owocowe. za koktajle! pyszne, pełne owoców.

    OdpowiedzUsuń
  8. Takie koktajle rządzą teraz u mnie na śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pora zakupić ponownie pakę jagód i zrobić koktajl:D

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam koktajle owocowe :D

    OdpowiedzUsuń
  11. takim sie chłodzić: sama przyjemnosć

    OdpowiedzUsuń
  12. Wow - połączenie idealne, też bym nie dosładzała :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Olu, bardzo mnie pozytywnie zaskoczyłaś. Spodziewałam się kolejnego wrzuć, zalej, dosyp i zmiksuj. A tu jednak nieco inna procedura! Myślę że gotowanie agrestu wydobywa z niego nieco słodyczy, stąd nie potrzebny cukier. Poza tym myślę, że to bardzo odświeżający model :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...