02.07.2013

Ciastka z Twix-em





     Świetne są te ciastka! Ciężko jest im się oprzeć. Ja, zamiast robić zdjęcia to stałam i jadłam a jak zjadłam to myślałam sobie no to może jeszcze jedno ;D Ach te łakomstwo! O mały włos a nie miała bym czym się pochwalić.  Ale najlepsze są ciepłe kiedy karmel z batoników lekko się ciągnie :D  


Składniki:

  • 125 g mielonych migdałów 
  • 100 g mąki ( może być pełnoziarnista) 
  • 125 g cukru pudru 
  • 200 g rozpuszczonego masła 
  • 30 g kakao 
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 
  • 1/4 łyżeczki soli 
  • 6 paluszków twix 


     Wszystkie składniki oprócz batonów mieszamy, dodajemy drobno pokrojone twixy. Odrywamy kawałki ciasta, toczymy w rękach niewielkie kulki, układamy na blaszce i lekko spłaszczamy. Pieczemy 12-15 minut w 180*C.








18 komentarzy:

  1. Lubię takie szybkie i proste ciastka;) Wyglądają mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasteczka z karmelem w środku, jedzone na ciepło! O, Mamo! Poruszyłaś moją wyobraźnię i łakomstwo, tak że teraz nie będę mogła się skupić na pracy.... ;-)).
    Urocze ciasteczka.
    Miłego wtorku!:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już wyobrażam sobie ich smak! Mistrzostwo!

    OdpowiedzUsuń
  4. haha ;P ostanio mialam taki sam pomysl!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny słoiczek na ciasteczka:) Też mam ten problem jak upiekę ciastka: zbyt szybko znikają by je uwiecznić na zdjęciu;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojej, a ja mam dzisiaj taka chec na slodycze! Daj jedno ciacho :( Prosze pieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. wyglądają obłędnie :) za Twix-ami nie przepadam ale w wersji ciasteczkowej to bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Woooow! Myślałam, że mam słodyczy po dziurki w nosie! Ale nie, wtedy zobaczyłam Twoje ciastka! Podziel się!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  9. Myślałam, ze będą z dodatkiem batonów Twix :D

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam, mniaaaam-rządzisz :) nie myślałam o takim wykorzystaniu tych batonów :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszności, uwielbiam smak tych batoników

    OdpowiedzUsuń
  12. świetny pomysł:) uwielbiam wypieki ze znanymi batonikami:)
    Ps. gotowanie za głosowanie trwa!:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Zrobiłam dziś zgodnie z przepisem i w trakcie pieczenia się rozpuściły i rozlały na całą blaszkę, dlaczego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, nie mam pojęcia? Może batoniki były zbyt grubo pokrojone.

      Usuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...