Świetne są te ciastka! Ciężko jest im się oprzeć. Ja, zamiast robić zdjęcia to stałam i jadłam a jak zjadłam to myślałam sobie no to może jeszcze jedno ;D Ach te łakomstwo! O mały włos a nie miała bym czym się pochwalić. Ale najlepsze są ciepłe kiedy karmel z batoników lekko się ciągnie :D
Składniki:
- 125 g mielonych migdałów
- 100 g mąki ( może być pełnoziarnista)
- 125 g cukru pudru
- 200 g rozpuszczonego masła
- 30 g kakao
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1/4 łyżeczki soli
- 6 paluszków twix
Wszystkie składniki oprócz batonów mieszamy, dodajemy drobno pokrojone twixy. Odrywamy kawałki ciasta, toczymy w rękach niewielkie kulki, układamy na blaszce i lekko spłaszczamy. Pieczemy 12-15 minut w 180*C.
Lubię takie szybkie i proste ciastka;) Wyglądają mniam!
OdpowiedzUsuńCiasteczka z karmelem w środku, jedzone na ciepło! O, Mamo! Poruszyłaś moją wyobraźnię i łakomstwo, tak że teraz nie będę mogła się skupić na pracy.... ;-)).
OdpowiedzUsuńUrocze ciasteczka.
Miłego wtorku!:-)
Już wyobrażam sobie ich smak! Mistrzostwo!
OdpowiedzUsuńPochrupałabym:)
OdpowiedzUsuńhaha ;P ostanio mialam taki sam pomysl!
OdpowiedzUsuńŚwietny słoiczek na ciasteczka:) Też mam ten problem jak upiekę ciastka: zbyt szybko znikają by je uwiecznić na zdjęciu;)
OdpowiedzUsuńOjej, a ja mam dzisiaj taka chec na slodycze! Daj jedno ciacho :( Prosze pieknie :)
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie :) za Twix-ami nie przepadam ale w wersji ciasteczkowej to bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńWoooow! Myślałam, że mam słodyczy po dziurki w nosie! Ale nie, wtedy zobaczyłam Twoje ciastka! Podziel się!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Myślałam, ze będą z dodatkiem batonów Twix :D
OdpowiedzUsuń??? A co nie są?
Usuńmniam, mniaaaam-rządzisz :) nie myślałam o takim wykorzystaniu tych batonów :D
OdpowiedzUsuńOoo ciekawe:)
OdpowiedzUsuńPyszności, uwielbiam smak tych batoników
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:) uwielbiam wypieki ze znanymi batonikami:)
OdpowiedzUsuńPs. gotowanie za głosowanie trwa!:)
Bardzo fajne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam dziś zgodnie z przepisem i w trakcie pieczenia się rozpuściły i rozlały na całą blaszkę, dlaczego?
OdpowiedzUsuńWitam, nie mam pojęcia? Może batoniki były zbyt grubo pokrojone.
Usuń