Uwielbiam kuchnię włoską. Jest pyszna, tania i nie wymaga wymyślnych składników.
Nie spodziewałam się, że makaron wyjdzie taki pyszny, aromatyczny i uzależniający. Nie napisze ile zjadłam, ale to była spora porcja ;] Polecam!
Przepis pochodzi z książki MammaMia.
Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
- opakowanie makaronu spaghetti
- 200 g bobu
- ser pecorino
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- garść świeżej mięty
- sól i pieprz
Bób parzymy we wrzącej wodzie przez 1 minutę, odcedzamy i obieramy. Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, pozostawiając 1/2 szklanki wody z gotowania. Na patelni podgrzewamy oliwę z pokrojonym czosnkiem, dodajemy bób i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy makaron. Podsmażamy wszystko razem, posypując obficie pieprzem, serem i miętą.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola