Połączenie budyniu z owocami i czekoladą, to zdecydowane niebo w gębie. Jak już wcześniej pisałam jestem wielką fanką budyniu i mogła bym go pochłaniać. Babeczki z budyniem są fantastycznym sposobem na przygotowanie pysznego deseru w krótkim czasie. Można napełnić dowolnym kremem i owocami.
Przygotowanie: 15minut | Pieczenie około 15 minut
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- budyń
- owoce
- jajko
- czekolada
Ciasto pokroić na kwadraty. Kwadraciki wkładać do natłuszczonych foremek na muffinki w taki sposób, aby ciasto wystawało ponad krawędzie. Babeczki posmarować rozmąconym jajkiem. Na spód każdej babeczki wyłożyć pergamin i wsypać fasole. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200*C.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Babeczki napełnić budyniem. Udekorować owocami i rozpuszczoną czekoladą.
Sugestie:
- 5 minut przed końcem pieczenia wyjmijmy fasole. Spód lekko podrośnie i przyrumieni się.
Niby takie proste, a jakie piękne :D
OdpowiedzUsuńśliczności, bardzo apetyczne
OdpowiedzUsuńdokładnie, sęk tkwi w prostocie ;)
OdpowiedzUsuńpiękne! i uwielbiam dziecięce łapki na zdjęciach :)
OdpowiedzUsuńZaangażowałam bratanice do pozowania. Z ledwością udało mi się zrobić zdjęcie. Biedna nie mogła wytrzymać chciała pochłonąć babeczkę a tu ciotka wymyślała ustawienia. Ten uśmiech na jej twarzy jak mogła już ją zjeść - bezcenne :}
UsuńSzybkie, a efektowne! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za miłe komentarze :]
OdpowiedzUsuńPiękne, wypasione babeczki :)
OdpowiedzUsuńPycha! maliny - to co tygryski lubią najbardziej:D
OdpowiedzUsuń