Bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Pyszne ciasto dla wielbicieli budyniu, do których się ostatnio zaliczam :} Ciacho, jest lekkie, zwarte, trzyma fason przy krojeniu, nie rozpada się ani nie rozpływa.
Przygotowanie: 30 minut | Chłodzenie: od 30 do 60 minut
Składniki:
- 200 g nutelli
- 150 g herbatników
- budyń malinowy
- budyń czekoladowy
- 250 ml śmietany kremówki
- mleko do ugotowania budyniu
- okrągła foremka o średnicy 22cm
Herbatniki rozkruszyć dodać nutellę i wymieszać. Przygotowaną mieszankę rozkładamy równomiernie na blaszce.Wkładamy do lodówki na 15- 30 minut. Przygotować obydwa budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pozostawić do wystygnięcia. Na spodzie układamy kolejno budyń malinowy, budyń czekoladowy i ubitą śmietanę kremówkę. Przed podaniem odstawiamy w chłodne miejsce na około 15-30 minut.
Sugestie:
- do śmietany kremówki można dodać śmietan-fix albo żelatynę
- smaki budyniów mogą być dowolne. Mi, jednak najlepiej smakuje połączenie maliny z czekoladą :}
- nie zostawiajmy w garnku z budyniem łyżki, bo może zrobić się rzadki.
jak słodko wygląda przybrane kwiatami :)
OdpowiedzUsuńdo ciasta z budyniem długo zachęcać mnie nie trzeba :)
OdpowiedzUsuńinteresujące ;]
OdpowiedzUsuńzapisałam sobie recepturę.
Ciasto jest naprawdę pyszne :} Polecam!
OdpowiedzUsuńSuper wygląda! Też chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńNiby nie jestem fanką budyniu, ale te smaki...malinowy i czekoladowy muszą komponować się wspaniale. Ciacho wygląda uroczo!
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie :) Budyniu nigdy nie odmówię :)
OdpowiedzUsuń