13.09.2017

Frytki z selera




          Frytki z selera są zaskakująco pyszne :) Nie byłam pewna, ale mi zasmakowały. Są bardziej miękkie niż te z ziemniaka ale to mi nie przeszkadza. Mają lekki posmak rozmarynu, ale jeśli chcemy możemy dodać plasterki cebuli albo tymianek.


Składniki: 

  • 2 duże selery 
  • duża gałązka rozmarynu 
  • sól do smaku 
  • olej do smażenia 

              Selery obierz i pokrój w grube paseczki. Do oleju włóż rozmaryn i podgrzej. Do gorącego oleju wrzuć partiami seler i smaż na złoty kolor. Nadmiar oleju odsącz na papierowym ręczniku. Oprósz solą i podawaj na ciepło.


8 komentarzy:

  1. Wow, świetny przepis, na pewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam takie frytki tylko w restauracji. Zmobilizowałaś mnie do przygotowania własnej, a raczej Twojej, wersji w domu!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy się z nimi nie spotkałam.
    Bardzo pięknie wyglądają. Naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem.
    Po prostu rewelacja! Lubię selera.
    Pozdrawiam cieplutko :)


    OdpowiedzUsuń
  4. Z selera jeszcze nie robiłam, ale bardzo chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam selera chyba w każdej postaci. frytki-fantastyczne:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Z selera? Może to jakaś opcja abym polubiła to warzywko :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Mega te frytki się prezentują, pychotka - nic tylko wsuwać :)

    OdpowiedzUsuń
  8. A jednak jest szansa, abym się do selera przekonała. :D

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...