21.11.2012

Babeczki z syropem klonowym




Przygotowanie: 20 minut | Pieczenie: 20 minut

Składniki:

  • 200 g mąki 
  • 125 g masła roztopionego i przestudzonego
  • 60 ml syropu klonowego 
  • 2 jajka
  • 2 jabłka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1/2 łyżeczki cynamonu albo przyprawy korzennej
  • 1/4 szklanki cukru pudru + 1/2 łyżeczki cynamonu

   W misce wymieszać mąkę, proszek i cynamon. W drugiej misce połączyć jajka, syrop klonowy, masło i starte na tarce o drobnych oczkach jabłka. Do mokrych składników wsypać mąkę i wymieszać. Przełożyć do foremek i piec 20 minut w temp. 180*C.
Gorące babeczki posypać cukrem cynamonowym.
Z podanych składników wyszło 16 babeczek.





4 komentarze:

  1. Prosto, szybko i pysznie = Ideał:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mała, słodka przekąska:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chętnie skubnę jedną do kawy..;)! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. ale śliczne te babeczki, do tej pory syropu klonowego używałam tylko do naleśników

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...