Śmietankowe babeczki z dodatkiem chrupiących ciasteczek i kwaskowatą konfiturą.
Przygotowanie: 30 minut | Czas dodatkowy: chłodzenie
Składniki:
- duże opakowanie oreo
- 250 ml śmietany kremówki
- serek waniliowy
- dżem malinowy albo jeżynowy
- budyń śmietankowy
- mleko
- żelatyna
- papilotki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy 5-6 szt pokruszonych ciastek oreo. Studzimy. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, następnie podgrzać i rozpuścić.Ubijamy śmietanę kremówkę, dodajemy serek waniliowy i żelatynę.
Babeczki przygotować układając warstwami: na dno papilotki kładziemy ciasteczko oreo, potem masę serową, łyżeczkę dżemu i na koniec budyń.
Pychota :}
tak urokliwego miejsca w internecie dawno nie widziałam! fajowe pomysły, cudne zdjęcia;)
OdpowiedzUsuńDziękuje z całego serca :] Pozdrawiam!
Usuńprzepis wspaniały :D i w smaku też rewelacja ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje:] Zachęcam do wypróbowania pozostałych przepisów :]
Usuń