Ciepły piasek, szum fal, zapach wody, palmy, śpiew ptaków, zachód słońca, jednym kęsem przenosimy się na egzotyczną wyspę. Piękne zakończenie kolacji dla dwojga. :}
Wykonanie: 30 minut
Składniki:
- dojrzały ananas
- mleczko kokosowe
- woreczek ryżu
- masło do podsmażenia
- łyżka cukru trzcinowego
Przeciąć na pół ananasa i wydrążyć środek. Miąższ pokroić w kostkę i smażyć na maśle kilka minut.
Ryż gotować w mleczku kokosowym z dodatkiem cukru. Składniki połączyć i przełożyć do wydrążonego ananasa. Podawać na ciepło.
Ale fajne zdjęcia :-) zrobiło się egzotycznie :-)
OdpowiedzUsuńEgzotycznie i ciepło ;}
UsuńJej co za pomysł. Dodaję do zakładek. Mam zamiar wykonać ten przepis. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania :] Pozdrawiam!
Usuń