12.08.2012

Ananas z ryżem kokosowym




     Ciepły piasek, szum fal, zapach wody, palmy, śpiew ptaków, zachód słońca, jednym kęsem przenosimy się na egzotyczną wyspę. Piękne zakończenie kolacji dla dwojga. :}


Wykonanie: 30 minut

Składniki:

  • dojrzały ananas
  • mleczko kokosowe
  • woreczek ryżu
  • masło do podsmażenia
  • łyżka cukru trzcinowego

     Przeciąć na pół ananasa i wydrążyć środek. Miąższ  pokroić w kostkę i smażyć na maśle kilka minut.
 Ryż gotować w mleczku kokosowym z dodatkiem cukru. Składniki połączyć i przełożyć do wydrążonego ananasa. Podawać na ciepło.







4 komentarze:

  1. Ale fajne zdjęcia :-) zrobiło się egzotycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jej co za pomysł. Dodaję do zakładek. Mam zamiar wykonać ten przepis. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wypróbowania :] Pozdrawiam!

      Usuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...