Składniki:
- około 40 g rukoli
- 2 figi
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- garść orzechów włoskich albo pekan
- 1 ser camembert
- jajko
- bułka tarta
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu winnego albo balsamicznego
Rukolę ułóż na półmisku dodaj pokrojone figi i cebulę. Jajko wymieszaj z odrobiną wody, soli i pieprzu. Obtocz w nim ser a następnie w bułce tartej. Usmaż z każdej strony na rumiano. Ser ułóż na rukoli, posyp orzechami i polej oliwą wymieszaną z octem.
Nigdy nie jadłam smażonego camemberta! :) Kusisz.
OdpowiedzUsuńAch, takie sałatki to ja lubię.
OdpowiedzUsuńŚwietna! Bardzo mi się podoba.
Doskonale się prezentuje. Bardzo apetycznie i figowo.
Pozdrowionka weekendowe :)
Bardzo smacznie wygląda :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńNo smażonego camemberta to ja również nigdy nie jadłam, ale coś czuję, że bedzie pyszny!
OdpowiedzUsuńJadłyśmy sałatkę z figami i serem pleśniowym niebieskim ale ze smażonym jeszcze nie a na pewno jest pysznie :D
OdpowiedzUsuń