Pyszne i chrupiące ciastka idealne kiedy zachce nam się zrobić coś słodkiego do kawki czy kakao. A do tego pięknie pachną cynamonem i maja uroczy wygląd :D
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego (300g)
- 1 jajko
- 1/2 szklanki drobnego cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
Ciasto delikatnie rozwałkuj. Następnie zwijaj dłuższe boki raz z jednej strony raz z drugiej.
Złóż na pół i odcinaj kawałki ciasta.
Nożem albo nożyczkami zrób nacięcie i rozłóż ciasto.
Każdego motylka posmaruj rozkłóconym jajkiem i obtocz w cukrze wymieszanym z cynamonem. Piecz 18 minut w 200*C.
Bardzo lubię ciasto francuskie. Takie motylki to świetny pomysł. Łatwe w przygotowaniu, a wyglądają świetnie. Idealne, gdy oczekujemy gości... zwłaszcza z małymi dziećmi na przykład :) Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMniam jakie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńNie jestem fanką ciasta francuskiego, ale to tutaj musi być boskie :)
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie! :-)
http://www.mecooks.com
Kocham cisto francuskie<3
OdpowiedzUsuńNie dość, że wyglądają genialnie, to jeszcze są przepyszne:)
Idealne :)
OdpowiedzUsuńurocze!:)
OdpowiedzUsuńwyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, uwielbiam takie ciacha! :) a cynamon po prostu robi swoje !
OdpowiedzUsuńPrześlicznie wyglądają ;D idealne na kawę z koleżankami :D podobają mi się!
OdpowiedzUsuń