20.10.2016

Francuskie motylki





              Pyszne i chrupiące ciastka idealne kiedy zachce nam się zrobić coś słodkiego do kawki czy kakao. A do tego pięknie pachną cynamonem i maja uroczy wygląd :D



Składniki: 
  • opakowanie ciasta francuskiego (300g) 
  • 1 jajko 
  • 1/2 szklanki drobnego cukru 
  • 1 łyżeczka cynamonu 

Ciasto delikatnie rozwałkuj. Następnie zwijaj dłuższe boki raz z jednej strony raz z drugiej.


Złóż na pół i odcinaj kawałki ciasta.





Nożem albo nożyczkami zrób nacięcie i rozłóż ciasto.




Każdego motylka posmaruj rozkłóconym jajkiem  i obtocz w cukrze wymieszanym z cynamonem. Piecz 18 minut w 200*C.





10 komentarzy:

  1. Bardzo lubię ciasto francuskie. Takie motylki to świetny pomysł. Łatwe w przygotowaniu, a wyglądają świetnie. Idealne, gdy oczekujemy gości... zwłaszcza z małymi dziećmi na przykład :) Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jestem fanką ciasta francuskiego, ale to tutaj musi być boskie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie! :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham cisto francuskie<3
    Nie dość, że wyglądają genialnie, to jeszcze są przepyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam, uwielbiam takie ciacha! :) a cynamon po prostu robi swoje !

    OdpowiedzUsuń
  6. Prześlicznie wyglądają ;D idealne na kawę z koleżankami :D podobają mi się!

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...