Uwielbiam krem z awokado i bardzo często go robię. Tym razem postanowiłam zrobić wydanie bardziej zimowe takie świąteczne. Z przyprawami korzennymi, orzechami i ciasteczkami. Wyszedł świetny idealny do gofrów, na kanapki, jako dodatek do ciasta czy do przełożenie piernika, albo najprościej do wyjadania prosto ze słoiczka :) Mniam, przepyszny!
Na Tej stronie znajdziecie podstawowy przepis na krem z awokado.
Składniki:
- 1 duże dojrzałe awokado
- 1 dojrzały banan
- 1 -2 łyżki miodu
- 1 łyżka kakao
- 5 korzennych ciasteczek
- 20 g zmielonych orzechów
- 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika
Awokado i banana obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładką masę. Przechowuj w lodówce do 5 dni.
Bardzo apetyczny kremik :) Mniam...
OdpowiedzUsuńKusząca opcja :)
OdpowiedzUsuńale musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńtaka wersja bardzo mi się podoba
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńNA pewno urywa tyłeczek każdemu łasuchowi świątecznych łakoci (czyli nam) :P
OdpowiedzUsuń