14.09.2016

Czekoladowy krem z awokado






           O kurcze, ale to dobre! Przepyszny krem czekoladowy z awokado z dodatkiem banana, orzechów a słodzony jest daktylami. Mega zdrowy i mega pyszny. Można nim smarować kanapki do szkoły, do pracy, można wykorzystać go jako nadzienie do ciast, babeczek, przekładać wafelki i co tam jeszcze chcecie. Mój starszy synek pokochał ten krem, a ja nie mam wyrzutów sumienia bo wiem że daje mu coś zdrowego. A on jest zadowolony bo dostaje krem z czekoladką :D




Składniki: 
  • 1 dojrzałe awokado 
  • 1 dojrzały banan 
  • 8 daktyli 
  • 1 czubata łyżka kakao 
  • 20-50 g drobno pokrojonych orzechów 

             Daktyle włóż do miseczki i zalej ciepłą wodą. Odstaw na 30 minut. Awokado przekrój na pół i wydrąż miąższ. Dodaj pokrojonego banana, pokrojone daktyle, kakao i wszystko razem zblenduj. Na koniec dodaj orzechy i wymieszaj. Przechowuj w lodówce do 4 dni.






9 komentarzy:

  1. Chyba to jedyny sposób, abym zjadała awokado ;) Ewentualnie mogę go zdzierżyć w różnego rodzaju pastach. Inaczej jakoś mi nie podchodzi. A krem wygląda pysznie! Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny i zarazem zdrowy krem! No świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! Uwielbiam krem z awokado na słodko. Polecam wypróbowanie waniliowej wersji:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Koniecznie muszę sie przełamać i go zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepyszny klasyk! Można go jeść łyżkami i ma się mniejsze wyrzuty sumienia niż przy nutelli :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja robi ę troszkę inna wersję , ale ogólnie znam i jest to mega pyszne

    OdpowiedzUsuń
  7. Ależ smacznie wygląda Twój krem, mniam :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...