22.09.2016

Pasta z awokado i białej fasoli






              Świetna pasta do kanapek, tortilli i przekąsek. Idealna do maczania i smarowania. Myślałam że połączenie fasoli z awokado będzie średnie w smaku a wyszło fantastyczne. Do tego żeby urozmaicić smak dorzuciłam orzechy pekan i okazało się że to jest to. Polecam!



Składniki: 
  • 1 awokado 
  • mała puszka białej fasoli 212 g 
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 50 g orzechów pekan albo włoskich 
  • sól i pieprz 

         Awokado przekrój i wydrąż miąższ. Fasolę przełóż na sitko i przepłucz wodą. Fasolę i awokado zblenduj na papkę. Dodaj drobno pokrojone orzechy, sok i dopraw solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce pod przykryciem.





6 komentarzy:

  1. Jaka wspaniała pasta. No w takim wydaniu to ja mogę jeść awokado. Samo w sobie jakoś mi nie podchodzi, ale taka pasta to fajne rozwiązanie, aby je dyskretnie przemycić. Spróbowałabym z chęcią. Pozdrowionka cieplutkie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę kiedyś taką zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniała, apetyczna pasta. mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychotka! Kilka razy robiłyśmy bardzo podobną i zawsze była smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na smarowidło :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...