Świetna pasta do kanapek, tortilli i przekąsek. Idealna do maczania i smarowania. Myślałam że połączenie fasoli z awokado będzie średnie w smaku a wyszło fantastyczne. Do tego żeby urozmaicić smak dorzuciłam orzechy pekan i okazało się że to jest to. Polecam!
Składniki:
- 1 awokado
- mała puszka białej fasoli 212 g
- kilka kropel soku z cytryny
- 50 g orzechów pekan albo włoskich
- sól i pieprz
Awokado przekrój i wydrąż miąższ. Fasolę przełóż na sitko i przepłucz wodą. Fasolę i awokado zblenduj na papkę. Dodaj drobno pokrojone orzechy, sok i dopraw solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce pod przykryciem.
Jaka wspaniała pasta. No w takim wydaniu to ja mogę jeść awokado. Samo w sobie jakoś mi nie podchodzi, ale taka pasta to fajne rozwiązanie, aby je dyskretnie przemycić. Spróbowałabym z chęcią. Pozdrowionka cieplutkie. :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś taką zrobić:)
OdpowiedzUsuńwspaniała, apetyczna pasta. mniam!
OdpowiedzUsuńPychotka! Kilka razy robiłyśmy bardzo podobną i zawsze była smaczna :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na smarowidło :)
OdpowiedzUsuń