Niesamowita zupa! Kubki smakowe szaleją. Wszystkie smaki fantastycznie się łączą raz wyczujemy, pomidory, z następnym łykiem czosnek, seler, cebulę. Wszystko współgra i wychodzi naprawdę coś pysznego. Idealna zupa na upały, porządnie schłodzona ugasi pragnienie i porządnie nasyci.
Do przygotowania zupy użyłam blendera MX-ZX1800
Składniki:
- 1 puszka pomidorów
- 1 duży ogórek
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 1L soku warzywnego
- 2 łyżeczki cukru
- sól i pieprz
- sok z 1 cytryny
- dla podkręcenia smaku można dodać kawałek papryczki chili
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę, ogórka i seler umyj, i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki gazpacho włóż do kielicha blendera, zamknij i naciśnij program ZUPA. Zacznij miksowanie od szybkości 1 kreski i stopniowo zwiększaj aż uzyskasz gładką konsystencje. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do lodówki do porządnego schłodzenia i przegryzienia się smaku. Minimum 12 godzin.
Test blendera znajdziecie -------->>>>>> TU
Bardzo fajna zupa wygląda nieziemsko
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie tutaj dzisiaj.
OdpowiedzUsuńAleż bym zjadła te pyszności.
Właśnie coś takiego ostatnio za mną chodziło! :)
Pozdrawiam!
Dawno już nie jadłam, muszę to nadrobic :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSmaczna i zdrowa :)
OdpowiedzUsuńOstatnio mamy fazę na zupy pomidorowe więc takie danie jest dla nas idealne ;)
OdpowiedzUsuńKompozycja ciekawa i zachecająca :)
OdpowiedzUsuńI podobnie jak Pandki mam ostatnio fazè na zupy i w ogóle dania z dodatkiem koncentratu czy przecieru pomidorowego :)
Zawsze latem mam ochotę zrobić tę zupę. Może nareszcie się zmobilizuję (jak się ociepli) :)
OdpowiedzUsuń