13.06.2017

Gazpacho




              Niesamowita zupa! Kubki smakowe szaleją. Wszystkie smaki fantastycznie się łączą raz wyczujemy, pomidory, z następnym łykiem czosnek, seler, cebulę. Wszystko współgra i wychodzi naprawdę coś pysznego. Idealna zupa na upały, porządnie schłodzona  ugasi pragnienie i porządnie nasyci.


Do przygotowania zupy użyłam blendera MX-ZX1800

Składniki: 
  • 1 puszka pomidorów 
  • 1 duży ogórek 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1 cebula 
  • 2 łodygi selera naciowego 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1L soku warzywnego 
  • 2 łyżeczki cukru 
  • sól i pieprz 
  • sok z 1 cytryny 
  • dla podkręcenia smaku można dodać kawałek papryczki chili


                 Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę, ogórka i seler umyj, i pokrój na mniejsze kawałki.  Wszystkie składniki gazpacho włóż do kielicha blendera, zamknij i naciśnij program ZUPA. Zacznij miksowanie od szybkości 1 kreski i stopniowo zwiększaj aż uzyskasz gładką konsystencje. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do lodówki do porządnego schłodzenia i przegryzienia się smaku. Minimum 12 godzin.







 Test blendera znajdziecie -------->>>>>> TU




7 komentarzy:

  1. Bardzo fajna zupa wygląda nieziemsko

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie tutaj dzisiaj.
    Ależ bym zjadła te pyszności.
    Właśnie coś takiego ostatnio za mną chodziło! :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno już nie jadłam, muszę to nadrobic :) Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio mamy fazę na zupy pomidorowe więc takie danie jest dla nas idealne ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kompozycja ciekawa i zachecająca :)
    I podobnie jak Pandki mam ostatnio fazè na zupy i w ogóle dania z dodatkiem koncentratu czy przecieru pomidorowego :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zawsze latem mam ochotę zrobić tę zupę. Może nareszcie się zmobilizuję (jak się ociepli) :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...