Przepyszny sos majonezowy będzie fantastycznym dodatkiem do mięs, frytek lub innych ulubionych przekąsek.
Składniki:
- 1 cebula
- 1 łyżka octu
- 5 czubatych łyżek majonezu
- 3 czubate łyżki keczupu
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki cukru
Cebule drobno pokroić w kostkę, polać łyżką octu i odstawić na kilka minut.
Do cebuli dodać majonez, keczup, sól, pieprz i cukier. Wymieszać. Odstawić na około 30 minut w celu przegryzienia się składników.
Musi świetnie smakować :) ocet jeszcze zaostrza smaczek :) super ;)
OdpowiedzUsuńSosik pycha! Niby nic wielkiego, a jednak cieszy i nadaje charakter.
OdpowiedzUsuńrobiłam podobny, ale bez octu- muszę teraz wypróbować nową wersję :)
OdpowiedzUsuń