Uwielbiam sałatę rzymską, podsmażoną na oleju i oprószoną solą czosnkową. Świetny dodatek do mięsa albo jako samodzielna przekąska.
Jeśli macie fajne przepisy na sałatę rzymska napiszcie w komentarzach, przetestuje :)
Składniki:
- mini sałata rzymska
- olej
- sól czosnkowa
Sałatę umyj, strzep nadmiar wody i odsącz na ręczniku papierowym. Przetnij na pół i posyp solą czosnkową. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i połóż sałatę przecięciem w dół. Posyp drugą stronę solą. Smaż z każdej strony po 3 minuty na średnim ogniu.
Przepis na karkówkę Tu
Sałatę rzymską lubię.
OdpowiedzUsuńSama chętnie bym mogła takie pyszności zjeść.
Super się prezentują.
Pozdrawiam serdecznie :)
przyznam, że nigdy nie robiłam sałaty rzymskiej :D głównie pekińska, rukola, cukoria itd.... ale Twój sposó brzmi super. nie próbowałam smazyć sałaty :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńNie jadam sałaty rzymskiej, ale może wypróbuję w takim wydaniu ;)
OdpowiedzUsuńMmm chętnie wypróbuję ten sposób :)
OdpowiedzUsuń