23.02.2018

Mój ulubiony sposób na sałatę rzymską




              Uwielbiam sałatę rzymską, podsmażoną na oleju i oprószoną solą czosnkową. Świetny dodatek do mięsa albo jako samodzielna przekąska.
Jeśli macie fajne przepisy na sałatę rzymska napiszcie w komentarzach, przetestuje :)

Składniki: 
  • mini sałata rzymska 
  • olej 
  • sól czosnkowa 

            Sałatę umyj, strzep nadmiar wody i odsącz na ręczniku papierowym. Przetnij na pół i posyp solą czosnkową. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i połóż sałatę przecięciem w dół. Posyp drugą stronę solą. Smaż z każdej strony po 3 minuty na średnim ogniu.
 Przepis na karkówkę Tu




5 komentarzy:

  1. Sałatę rzymską lubię.
    Sama chętnie bym mogła takie pyszności zjeść.
    Super się prezentują.
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. przyznam, że nigdy nie robiłam sałaty rzymskiej :D głównie pekińska, rukola, cukoria itd.... ale Twój sposó brzmi super. nie próbowałam smazyć sałaty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadam sałaty rzymskiej, ale może wypróbuję w takim wydaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm chętnie wypróbuję ten sposób :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...