15.02.2018

Biszkopciki bezglutenowe dla dzieci



           
                 Moi chłopcy przepadają za nimi. Szybkie w przygotowaniu z prostym składam idealne dla małych dzieci kiedy mają ochotę na przekąskę.


Składniki: 
  • 3 jajka 
  • 3 łyżki brązowego cukru (może być waniliowy)
  • 100 g mąki ziemniaczanej 
  • 100 g mąki kukurydzianej 

          Jajka miksuj z cukrem do momentu aż cukier się rozpuści a masa zrobi się puszysta. Delikatnie mieszając wsypuj mąki. Ciasto powinno wyjść nie za rzadkie i nie za gęste (konsystencja gęstej śmietany). Dużą foremkę wyłóż pergaminem, delikatnie posmaruj olejem i nakładaj łyżką niewielkie porcje w odstępach 2-3 cm. Włóż do piekarnika na 5-6 minut temp. 180*C grzałka dół i góra. Spód i brzegi powinny być lekko przypieczone. Przy użyciu szpatułki przełóż na kratkę i przestudź.




4 komentarze:

  1. Fajne te biszkopciki, wyglądają na bardzo lekkie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich nie robiłam.
    Koniecznie po przetestowania :)
    Bardzo ładnie wyglądają.
    Pozdrowionka serdeczne :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...