Moi chłopcy przepadają za nimi. Szybkie w przygotowaniu z prostym składam idealne dla małych dzieci kiedy mają ochotę na przekąskę.
Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki brązowego cukru (może być waniliowy)
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 100 g mąki kukurydzianej
Jajka miksuj z cukrem do momentu aż cukier się rozpuści a masa zrobi się puszysta. Delikatnie mieszając wsypuj mąki. Ciasto powinno wyjść nie za rzadkie i nie za gęste (konsystencja gęstej śmietany). Dużą foremkę wyłóż pergaminem, delikatnie posmaruj olejem i nakładaj łyżką niewielkie porcje w odstępach 2-3 cm. Włóż do piekarnika na 5-6 minut temp. 180*C grzałka dół i góra. Spód i brzegi powinny być lekko przypieczone. Przy użyciu szpatułki przełóż na kratkę i przestudź.
Fajne te biszkopciki, wyglądają na bardzo lekkie :)
OdpowiedzUsuńTakich nie robiłam.
OdpowiedzUsuńKoniecznie po przetestowania :)
Bardzo ładnie wyglądają.
Pozdrowionka serdeczne :)
Wyglądają uroczo ^^
OdpowiedzUsuńSuper biszkopciki :))
OdpowiedzUsuń