22.08.2017

Zapiekanka z kiełbaskami




                   Zapiekanka z kiełbaskami to szybki sposób na kolacje czy obiad. Wystarczy wszystkie składniki wrzucić do foremki a reszta zrobi się sama. Mamy tu kiełbaski, ziemniaki, fasolę, ciecierzyce i inne warzywa. Kiełbaski wychodzą bardzo pyszne lekko pikantne.



Składniki: 
  • 350 g cienkich kiełbasek 
  • 300 g małych ziemniaków 
  • 2 pomidory 
  • 1 cebula 
  • 200 g fasoli z puszki
  • 200 g ciecierzycy z puszki
  • 2 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki oleju 
  • sól, pieprz i słodka papryka 

              Ziemniaki umyj, przekrój na pół i ugotuj al`dente. Pomidory umyj, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki.Do naczynia żaroodpornego włóż kiełbaski, ziemniaki, cebulę pokrojoną w piórka, pomidory, fasolę, ciecierzycę i czosnek. Całość polej olejem, oprósz solą, pieprzem i papryką. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 35-40 minut. Podawaj na ciepło.



4 komentarze:

  1. Uwielbiam zapiekanki, a ta wygląda mega smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo - wiele słyszałam o zapiekance z kiełbasą. Super!
    To chyba coś dla mnie. Ciekawi mnie czy warto spróbować. Na pewno!
    Przepyszne danie. Bardzo mi się podoba.
    Pozdrowionka cieplutkie :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...