30.08.2017

Francuskie zawijasy z bananem i masłem orzechowym.





Składniki: 
  • 2 opakowania ciasta francuskiego 
  • 1 dojrzały banan 
  • 2 czubate łyżki masła orzechowego 
  • garść orzechów 
  • 2 łyżki mleka albo jajko 

                 Rozgnieć banana dodaj masło orzechowe i wymieszaj do połączenia się składników (jeśli lubisz bardzo słodkie wypieki dodaj miód albo cukier). Rozłóż ciasto i  rozsmaruj połowę nadzienia. Podziel ciasto na prostokąty, złóż na pól i dwa razy skręć. Połóż na blaszce wyłożonej pergaminem. Tak samo postępuj z drugim ciastem. Posmaruj odrobiną mleka albo rozkłóconym jajkiem. Posyp drobno pokrojonymi orzechami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 20-25 minut. Najlepiej smakuje na ciepło.



7 komentarzy:

  1. Wyglądają pięknie i na pewno pysznie smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię ciasto francuskie zarówno na słodko jaki wytrawnie :) Pyszne te zawijaski :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ślinka już mi leci! Cudowne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To ja się wpraszam na takie pyszności 😃

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale fajne zawijaski.
    Już gdzieś je widziałam, ale nie w wersji domowej.
    Bardzo lubię tego typu smaki.
    Bananowe pyszności.
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prezentują się naprawdę świetnie, muszę koniecznie spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie dość, że to jest chrupiące ciasto francuskie to jeszcze masło orzechowe i banan <3 BAJKA :D

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...