17.08.2017

Muffinki marchewkowe








             Muffinki kto ich nie kocha szybko się je robi zawsze wychodzą są mięciutkie i wilgotne. Moje dzisiejsze babeczki są z dodatkiem młodej marchewki, która jest bardzo słodka.


Składniki: 

  • 150 g mąki 
  • 120 g cukru 
  • 120 g startej marchewki na średnich oczkach
  • 110 ml oleju 
  • 100 ml mleka 
  • 1 jajko 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1/4 łyżeczki soli 
 Foremka do muffinek i papierowe foremki



                 W misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszaj olej, cukier, mleko i jajko. Gdy cukier się rozpuści dodaj marchewkę. Mokre składniki przelej do suchych i wymieszaj. Ciasto przelej do foremek do 3/4 wysokości. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180*C na 20 minut.




9 komentarzy:

  1. Już mi się marzy! Niech tylko powróci do mnie piekarnik! ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Marchewkowe wypieki uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie próbowałam.
    Wydają się bardzo fajne. Niemalże idealne!
    Kiedyś się na nie skuszę! :)
    Pozdrawiam serdecznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetyczne :) Uwielbiam muffinki i ciasta marchewkowe również :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda na naprawde świetny przepis, muffinki czekoladowe zawsze smakują.

    OdpowiedzUsuń
  6. Niedawno robiłyśmy marchewkowe ciasto <3 Urocze maleństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Apetyczne to muffinki ale ja tak ogólnie uwielbiam muffinki :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...