Wczoraj prezentowałam wam czekoladowe foremki a dzisiaj mam dla was propozycję jak w bardzo łatwy a zarazem smakowity i apetyczny sposób można je nadziać.
Składniki:
- 14 czekoladowych foremek przepis TU
- mały słoiczek frużeliny jagodowej przepis TU
- 400 ml śmietany kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżeczki żelatyny
- świeże jagody do dekoracji
- 14 papierowych papilotek
Żelatynę namocz w jak najmniejszej ilości wody, wymieszaj a następnie poczekaj aż spęcznieje. Rozpuść i przestudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno wymieszaj z serkiem i wlej żelatynę. Czekoladowe foremki powkładaj do papierowych papilotek. Na dno foremek włóż po 1 łyżeczce frużeliny. Krem przełóż do worka cukierniczego z końcówką "gwiazdka" i wyciśnij porcję kremu. Jeśli nie masz worka cukierniczego nakładaj porcje śmietany na dużą łyżkę a następnie małą łyżeczką delikatnie zsuń do foremki. Na wierzchu każdej babeczki ułóż po kilka jagód. Przechowuj w lodówce do 3 dni.
Ojoj taki deserek to bym zjadła. Świetnie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńTak wypełnione, właśnie sobie wyobrażałam... ! :)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne babeczki! A te formeki genialne!
OdpowiedzUsuńChyba zaraz zjem ekran! Boskie *o*
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie:)
OdpowiedzUsuńSuper przepis :)
OdpowiedzUsuńI to jest deser idealny! Jednak chyba nie na upalne dni z ucztą na świeżym powietrzu bo popłynie :P
OdpowiedzUsuńGenialny sposób na piękne i z pewnością pyszne babeczki. Te spody czekoladowe z pewnością zrobię
OdpowiedzUsuńWykorzystałaś je genialnie! Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńTakie cudowne zdjęcia Pani robi wszystkim pysznościom, dlaczego nie ma ich więcej przy każdym wpisie? ;<
OdpowiedzUsuńDziękuje, ale nie zawsze jest czas na więcej. Pozdrawiam
UsuńOj zjadłabym, zjadła :) Przepiękne zdjęcia i obłedny deser :)
OdpowiedzUsuńCudowne babeczki! Nie skończyłoby się na jednej;P
OdpowiedzUsuńO tak! Właśnie o czymś takim myślałam kiedy oglądałam wpis z foremkami :) Pycha!
OdpowiedzUsuńWyszły fantastyczne.Lubię jak się ładnie prezentują i smakują wyśmienicie.A w tym przypadku nie mam wątpliwości,że tak jest!;)
OdpowiedzUsuńTe foremki czekoladowe to kosmos po prostu... i do tego tak apetycznie wypełnione! :) cudowny przepis :)
OdpowiedzUsuń