Rewelacyjne ciastka z czekoladą i orzechami w panierce z Corn Flakes. Muszę nieskromnie przyznać, że są to najlepsze ciastka jakie do tej pory upiekłam :] Środek ciastka jest bardzo orzechowy jest dodatek orzechów mielonych i drobno pokrojonych w połączeniu z czekoladą tworzą nieziemski duet. Dodatkowej chrupkości i ciekawego smaku nadają płatki kukurydziane. Musicie ich spróbować :}
Przygotowanie: 40 minut | Pieczenie: 10-15 minut
Składniki:
- 150 g mąki
- 150 g zmielonych migdałów
- 150 g cukru trzcinowego
- 3 jajka
- 100 g masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g drobno pokrojonych orzechów
- 100 g drobno pokrojonej czekolady
- szczypta soli
- płatki kukurydziane
Masło z mąką posiekać drobniutko, dodać pozostałe składniki (oprócz płatków) wszystkie składniki połączyć. Proszę się nie przerażać, ale ciasto wyjdzie lepkie, niejednolite, luźne i takie ma być :] Odrywamy kawałek ciasta, kulamy w rękach i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Pieczemy 10-15 minut w 180*C.
Ciasteczka wyglądają przepysznie i bardzo, bardzo domowo. Idealne na obecną aurę. :-)
OdpowiedzUsuńOj, musiały być pyszne :) Idealne do chrupania przy wieczornej szklance mleka.
OdpowiedzUsuńmnie nie trzeba przekonywać, że są rewelacyjne :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie się prezentują, idealne do kawki !
OdpowiedzUsuńNiewątpliwie pyszne:)
OdpowiedzUsuń