24.03.2016

Jajka faszerowane łososiem i kaparami







Składniki: 
  • 6-8 jajek ugotowanych na tardo 
  • 1 czubata łyżka majonezu 
  • 1 łyżka kaparów 
  • około 70 g wędzonego łososia 
  • 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki 
  • pieprz i ew sól do smaku 



       Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Przełóż je do miseczki i rozetrzyj na gładko z majonezem. Dodaj drobno pokrojone kapary, łososia i pietruszkę. Wymieszaj i dopraw pieprzem jeśli będzie trzeba to odrobiną soli.






14 komentarzy:

  1. w tamtym roku faszerowałam jajka łososiem - były przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chciałam urozmaicić farsz i dodałam kapary :D Wyszło pysznie!

      Usuń
  2. Farsz jajeczny z łososiem jest mi znany. Kaparów nie dodawałam póki co, ale muszę spróbować. Tym bardziej, że nie chcę, aby te święta były nudne i szukam takich inspiracji z jajem w roli głównej. Pozdrowieńka! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam dodatek kaparów, wyszło świetnie :D Pozdrawiam :D

      Usuń
  3. Farsz z kaparami musi być pyszny! Takim nadzieniem jeszcze nie faszerowałam jajek, ale pomysł bardzo mi się podoba. Zdrowych, radosnych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, wyszło smacznie :D Wesołych Świąt!

      Usuń
  4. Bardzo ciekawy farsz, świetnie się prezentują! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kurczę, szkoda, że u nas nie robi się takich faszerowanych jajek :) Muszą byc bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kaparów nigdy nie jadłam, ale nie wątpię, że to jest dobre.

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...