Składniki:
- 6-8 jajek ugotowanych na tardo
- 1 czubata łyżka majonezu
- 1 łyżka kaparów
- około 70 g wędzonego łososia
- 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
- pieprz i ew sól do smaku
Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Przełóż je do miseczki i rozetrzyj na gładko z majonezem. Dodaj drobno pokrojone kapary, łososia i pietruszkę. Wymieszaj i dopraw pieprzem jeśli będzie trzeba to odrobiną soli.
Wyglądają zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńA jak smakują :D
Usuńw tamtym roku faszerowałam jajka łososiem - były przepyszne.
OdpowiedzUsuńChciałam urozmaicić farsz i dodałam kapary :D Wyszło pysznie!
UsuńZ łososiem - mniam:D
OdpowiedzUsuńPyszna klasyka :D
UsuńFarsz jajeczny z łososiem jest mi znany. Kaparów nie dodawałam póki co, ale muszę spróbować. Tym bardziej, że nie chcę, aby te święta były nudne i szukam takich inspiracji z jajem w roli głównej. Pozdrowieńka! :)
OdpowiedzUsuńPolecam dodatek kaparów, wyszło świetnie :D Pozdrawiam :D
UsuńFarsz z kaparami musi być pyszny! Takim nadzieniem jeszcze nie faszerowałam jajek, ale pomysł bardzo mi się podoba. Zdrowych, radosnych Świąt :)
OdpowiedzUsuńPolecam, wyszło smacznie :D Wesołych Świąt!
UsuńBardzo ciekawy farsz, świetnie się prezentują! :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
UsuńKurczę, szkoda, że u nas nie robi się takich faszerowanych jajek :) Muszą byc bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńKaparów nigdy nie jadłam, ale nie wątpię, że to jest dobre.
OdpowiedzUsuń