24.11.2017

Krem z awokado - wersja świąteczna





             Uwielbiam krem z awokado i bardzo często go robię. Tym razem postanowiłam zrobić wydanie bardziej zimowe takie świąteczne. Z przyprawami korzennymi, orzechami i ciasteczkami. Wyszedł świetny idealny do gofrów, na kanapki, jako dodatek do ciasta czy do przełożenie piernika, albo najprościej do wyjadania prosto ze słoiczka :) Mniam, przepyszny!

Na Tej stronie znajdziecie podstawowy przepis na krem z awokado.


Składniki: 
  • 1 duże dojrzałe awokado 
  • 1 dojrzały banan 
  • 1 -2 łyżki miodu 
  • 1 łyżka kakao 
  • 5 korzennych ciasteczek
  • 20 g zmielonych orzechów 
  • 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika 

              Awokado i banana obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładką masę.  Przechowuj w lodówce do 5 dni.





6 komentarzy:

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...