03.11.2017

Szybki paprykarz






                Paprykarz specjał iście z PRL-u kupowany w puszce a w środku miks wszystkiego. Mam dla was wersje szybką, łatwą i z krótkim składem. Wystarczy mieć ugotowany ryż albo odłożyć odrobinę z obiadu. Smakuje bardzo dobrze :)




Składniki: 

  • 50 g ugotowanego ryżu 
  • 110 g sardynek w zalewie pomidorowej 
  • 1/4 małej cebuli 
  • 2-3 łyżeczki ketchupu 
  • sól i pieprz 
  • kilka kropli soku z cytryny  
            
             Sardynki przełóż do miski i rozgnieć. Dodaj cebule pokrojoną w drobną kostkę i pozostałe składniki. Wymieszaj i dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.




Źródło przepisu 

5 komentarzy:

  1. Robiłam tego typu paprykarz i całkiem dobrze smakował. Musze jeszcze spróbować Twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pysznie się zapowiada.
    Po prostu uwielbiam paprykarz, więc się piszę.
    Zalewę pomidorową zresztą też uwielbiam! ...i to jeszcze jak.
    Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pamiętamy czasy gdzie się wcinało paprykarz :D Chętnie zjadłybyśmy taki w wersji domowej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super! Jak byłam młodsza, to byłam absolutną fanką paprykarzy, pora powrócić do tych czasów :P

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...