7.10.2017

Sałatka z figami i smażonym camembertem





Składniki: 
  • około 40 g rukoli 
  • 2 figi 
  • 1/2 małej czerwonej cebuli 
  • garść orzechów włoskich albo pekan 
  • 1 ser camembert 
  • jajko 
  • bułka tarta 
  • 2 łyżki oliwy 
  • 1 łyżka octu winnego albo balsamicznego 

              Rukolę ułóż na półmisku dodaj pokrojone figi i cebulę. Jajko wymieszaj z odrobiną wody, soli i pieprzu. Obtocz w nim ser a następnie w bułce tartej. Usmaż  z każdej strony na rumiano. Ser ułóż na rukoli, posyp orzechami i polej oliwą wymieszaną z octem.




5 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam smażonego camemberta! :) Kusisz.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach, takie sałatki to ja lubię.
    Świetna! Bardzo mi się podoba.
    Doskonale się prezentuje. Bardzo apetycznie i figowo.
    Pozdrowionka weekendowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smacznie wygląda :) Zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No smażonego camemberta to ja również nigdy nie jadłam, ale coś czuję, że bedzie pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jadłyśmy sałatkę z figami i serem pleśniowym niebieskim ale ze smażonym jeszcze nie a na pewno jest pysznie :D

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...