14.10.2017

Gruszki pod kołderką




         Gruszki pod kołderką to szybki i bardzo smaczny pomysł na śniadanie albo deser. Podane na ciepło z gałką lodów są po porostu fantastyczne.


Składniki: 
  • 2 średnie gruszki 
  • 250 g twarogu śmietankowego 
  • 1 jajko 
  • 2 łyżki cukru waniliowego 
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego 
  • 3-4 zbożowe ciasteczka 

Dwie kokilki


             Obierz gruszki i  włóż do kokilek. W misce wymieszaj twaróg, jajko, cukier i ekstrakt. Masę serową wyłóż wokół gruszek. Wierzch posyp pokruszonymi ciastkami. Piecz w temp. 160*C z termoobiegiem przez 25-30 minut. Podawaj na ciepło.





7 komentarzy:

  1. Kocham takie desery :) Idealne na jesień :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki deserek... Mniam! Idealne do jutrzejszej kawy, więc chyba sobie to przygotuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetyczny deser :) Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Naprawdę bardzo, ale to bardzo mi się pomysł spodobał.
    Przyznam szczerze, że rewelacja! Ach, jaki piękny efekt tego deserku.
    Całość na piąteczkę :) A same gruszki - kocham! :)
    Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nic tylko wcinać :) Nigdy jeszcze nie miałam okazji takiego deseru próbowac, ale trzeba to zrobić :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Gdybym tylko miała gruszki, to teraz zabrałabym się za zrobienie tego.

    OdpowiedzUsuń
  7. wspaniały jesienny deser :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...