29.10.2017

Podudzia z kurczaka pieczone w maśle czosnkowym



                   
              Czas na szybki obiad, którego przygotowanie zajmuje 5 minut a piekarnik zrobi resztę. Mięsko jest mięciutkie i soczyste, które nie wysycha podczas pieczenia. Nie zrażajcie się dużą ilością czosnku on podczas pieczenia łagodnieje i do mięska przechodzi tylko delikatny aromat. 


Składniki: 
  • 1 kg podudzi z kurczaka 
  • 180 g masła 
  • 11 ząbków czosnku 
  • sól 

               Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp solą i drobno pokrojonym czosnkiem. Na wierzchu połóż plasterki masła. Przykryj folią i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 1-1,5 godziny (mięso musi odchodzić od kości).





3 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie się zapowiada :) Chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! Nie jadłam jeszcze nigdy podudzia z kurczaka pieczonego w maśle, musi być pysznę - dziękuje bardzo :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ach, po prostu rewelacja!
    Wydaje mi się, że naprawdę warto by to danie przetestować :)
    Przepis super, więc biorę w ciemno :D
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...