Często robię pasty do kanapek, zastępują mi masło. Są pyszne, zdrowe i dodają lepszego smaczka zwykłej kanapce. Zapraszam was dzisiaj na iście wiosenną pastę ze szpinakiem, fasolą i awokado.
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli gotowanej na parze (opakowanie 212 ml)
- 1 dojrzałe awokado
- garść szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 małej cebuli
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Fasolę przełóż na sitko i opłucz pod wodą. Awokado przekrój na pół i wyciągnij miąższ. Wszystkie składniki pasty włóż do blendera i zmiksuj. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
Awokado i szpinak to dość kontrowersyjne połączenie, ale przy innych składnikach podkręcających smak może wyjść do tego pyszna zielona pasta. Twoja wygląda apetycznie i aż chciałoby się porwać taką kanapkę. Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuń...opowiedz mi o smaku chleba razowego z pastą awokado...
OdpowiedzUsuńA wszelkie pasty do chleba, mimo, ze uwielbiam, rzadko kiedy robię
..opowiedz mi o smaku chleba razowego z pastą awokado..
OdpowiedzUsuńPiękny kolor! Od razu nastraja na lepszy dzień:)
OdpowiedzUsuńO mniammm moje klimaty, aż sie zaslinilam ;)
OdpowiedzUsuńDość nietypowe połączenie, ale kolor zachwyca :)
OdpowiedzUsuńSuper pasta. Ma cudowny wiosenny kolor :-)
OdpowiedzUsuńZaraz lecę ją robić :D
OdpowiedzUsuńŚwietna pasta, a kolor pobudza do życia :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Wygląda pysznie i do tego bardzo zdrowo
OdpowiedzUsuńPasty z awokado, to jest to! Również lubię takimi smarować kanapki. I ten zielony kolor :)
OdpowiedzUsuńpyszna pasta :)
OdpowiedzUsuńTo kanapki na zielony medal! :D Ciekawie musi taka pasta smakować:)
OdpowiedzUsuń