Zdecydowanie jestem fanką połączeń słodko- kwaśnych. Dlatego bardzo przypadły mi do gustu te babeczki. Ciasto jest mięciutkie i bardzo puszyste. Wypełnione drobno pokrojonymi krówkami a na wierzchu kwaśny rabarbar i chrupiące płatki migdałów. Coś pysznego!
Składniki:
Suche:
- 300 g mąki
- 140 g cukru
- 1,5 łyżeczki sody
- 14 sztuk krówek drobno pokrojonych
- 300 ml kefiru
- 150 ml oleju
- 2 jajka
- 2 małe łodygi rabarbaru
- około 50 g płatków migdałowych
Rabarbar umyj, odetnij końce i pokrój w cienkie plasterki. W jednej misce wymieszaj suche składniki, w drugiej mokre. Do suchych przelej mokre i wymieszaj. Ciastem napełnij foremki tak do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułóż kilka plasterków rabarbaru i posyp płatkami migdałów. Piecz w 180*C około 25 minut.
Ale fajne! Super pomysł z tymi krówkami :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Ale ślicznotki *.*
OdpowiedzUsuńDziś zjadłyśmy troszeczkę ciasta z rabarbarem naszej mamy mimo obecnego detoksu cukrowego i nie żałujemy! Rabarbar i krówki? ekstra połączenie :)
OdpowiedzUsuńOj jakie wspaniałe połączenie smaków. Muszę koniecznie je zrobić! Super przepis.:)
OdpowiedzUsuńMuffinki! Ale dawno ich nie jadłam. Przyznam, że połączenie krówki i rabarbaru brzmi ciekawie. Nie znam takich smaków, ale z wielką, wielką chęcią bym je poznała! Mniam :) Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńJa też jestem fanką tego połączenia i Twoich muffinek w takim razie równeież;)
OdpowiedzUsuńJakie cudo! <3
OdpowiedzUsuńPiękne, ciasto z rabarbarem jest takie wiosenne :)
OdpowiedzUsuńJa bym taki koszyczek zabrała na majówkę pyszności
OdpowiedzUsuńWłaśnie jestem przed rozpoczęciem sezonu rabarbarowego a Twój pomysł bardzo mi się spodobał, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńMuszą być świetne ;)
OdpowiedzUsuńKrówki i rabarbar? O tak, uwielbiam to połączenie! Sprawdza się też w owsiance :D
OdpowiedzUsuńKrówek nie lubię, ale w połączeniu z rabarbarem może się całość okazać boska.
OdpowiedzUsuńJakie wspaniałe połączenie :D
OdpowiedzUsuńbardzo fajne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńRównież jestem fanką tego typu połączeń :) Muffinki jak z bajki :)
OdpowiedzUsuńrabarbar i krówki? to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńto musiały być przepyszne, krówkowe muffinki <3
OdpowiedzUsuńnie tylko ty!
OdpowiedzUsuńWyglądają oblędnie <3
Rzeczywiście bardzo ciekawe połączenie smakowe...zaskakujące wręcz
OdpowiedzUsuńsłodkie krówki i kwaśny rabarbar - pyszne połączenie!
OdpowiedzUsuń