Pyszna i mało skomplikowana potrawa w stylu greckim. Z dużą ilością sera feta, oliwkami, oliwą grecką i oregano. Fantastycznie sprawdzi się na przekąskę, albo na kolację z dobrym winem przy świecach.
Składniki:
- 2 cukinie średniej wielkości
- opakowanie sera feta
- oliwa z oliwek
- 8 sztuk oliwek bez pestek
- sól i pieprz
- oregano
Cukinie nacinamy, w miejscu przecięcia wkładamy plasterki sera feta. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sporą ilością oliwy, układamy pokrojone oliwki na sam koniec delikatnie solimy, pieprzymy i posypójemy drobno pokrojonym oregano. Przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na 35-40 minut ( w zależności od wielkości cukinii). Podajemy na ciepło.
* Post zawiera lokowanie produktu
Bardzo fajny pomysł na cukinię :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie. Prezentuje się pięknie, składniki mam (nawet takie same oliwki). Tylko brać się do dzieła i potem zajadać ze smakiem :)
OdpowiedzUsuńWygląda przesmacznie! Bardzo lubię cukinie, więc to danie smakowałoby mi na pewno: )
OdpowiedzUsuńNigdy bym nie wpadła a takie faszerowanie cukinii! Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńjak to wygląda <3 <3
OdpowiedzUsuńzakochałam się! :D