09.03.2017

Pstrąg pieczony z kapustą i porem





              Tak przyrządzona ryba jest delikatna i bardzo smaczna. Warzywa dodają rybie słodyczy i lekkiej ostrości. Wystarczy dodać purre ziemniaczane i w 35 minut mamy pyszny obiad. 

Zdjęcie zrobione Lumix Panasonic

Składniki: 
  • 2 pstrągi 
  • 1/2 główki małej kapusty włoskiej 
  • 1 mały por 
  • 8-10 sztuk pomidorków koktajlowych 
  • 50 g masła 
  • pęczek koperku
  • pietruszka 
  • sól,pieprz 

                Skórę ryb natnij z każdej strony. Do środka włóż gałązkę pietruszki i koperku. Oprósz solą i pieprzem.Kapustę drobno posiekaj i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Por pokrój w plasterki i sparz wrzątkiem. Połóż na kapuście. Do kapusty i pora dodaj drobno pokrojony koperek, oprósz solą i pieprzem. Na warzywach ułóż rybę. Masło pokrój w cienkie plasterki i połóż na rybie. Między rybami ułóż pomidorki. Piecz w 180*C 30 minut. Podawaj z ziemniakami.




8 komentarzy:

  1. Chętnie spróbowałabym rybki w taki wydaniu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pstrąg - pyszna rybka. To mi się podoba. Z chęcią bym się skusiła na taką propozycję :) Apetycznie wygląda!
    Pozdrowionka cieplutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Narobiłaś mi smaka na taki obaidek

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubimy ryby ale nie wszystkie. Za pstrągiem przepadamy bardziej niż za łososiem :D Super danie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja ostatnio robiłam pieczone karasie, ale teraz chyba czas na pstrągi. Wyglądają pysznie.
    :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo klimatyczne zdjęcia, aż chce się jeść! ;)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...