20.06.2012

Mus z białej czekolady z sosem truskawkowym


Biała czekolada, śmietana i truskawki po prostu musi być pysznie mmniam :]

Przygotowanie: 15 minut| Czas dodatkowy: chłodzenie


Składniki:

  •  250 ml śmietany kremówki
  • 100 g białej czekolady
  • 0,5 łyżeczki esencji waniliowej
  •  truskawki około 10 sztuk


     Czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę z esencją waniliową ubijamy w mikserze.
Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo przestudzoną czekoladę i jeszcze chwilę wszystko razem ubijamy. Truskawki rozdrabniamy w blenderze. Układamy na przemian truskawki, mus z białej czekolady i truskawki. Deser najlepiej smakuje schłodzony.









3 komentarze:

  1. Super! Do tego tak pięknie podane:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje dziewczyny :} Moje dwa pierwsze komentarze.

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...