26.06.2012

Brownie z markizami oreo



Uwielbiam brownie, jest pyszne i bardzo czekoladowe. W połączeniu z ciastkami to już czekoladowa rozpusta.

Wykonanie: 30 minut | Pieczenie: 30 minut

Składniki:

  • 160 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 3 całe jajka
  • 2 żółtka
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka kakao
  • szczypta soli
  • 100 g czekoladowych markiz np.oreo
  • 1 laska wanilii (może być cukier waniliowy)


       Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.
Jaja, żółtka i ziarenka wanilii ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier.Do masy jajecznej (po ściance naczynia) lejemy przestudzoną czekoladę i jeszcze chwile miksujemy. Do miski wsypujemy mąkę, kakao i sól wszystko bardzo powoli i delikatnie mieszamy. Dodajemy 50 gr pokruszonych ciastek. Wylewamy na blache i dodajemy pozostałą cześć ciastek. Pieczemy 25-30 minut w 180*C
Ja, piekłam w formie o wymiarach 22x26cm







6 komentarzy:

  1. Ale pysznie wygląda! Wspaniałe!

    OdpowiedzUsuń
  2. rozpusta niesamowita! Wygląda świetnie z tymi ciasteczkami;)

    pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Minusem, tego ciasta jest to, że na jednym kawałku się nie kończy :]

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawa wersja brownie - podoba mi się.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne!
    Ciasteczka oreo i czekolada.
    To prawdziwa rozpusta.
    Na jednym kawałku trudno skończyć...

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...