13.04.2016

Zielona pasta do kanapek






      Często robię pasty do kanapek, zastępują mi masło. Są pyszne, zdrowe i dodają lepszego smaczka zwykłej kanapce. Zapraszam was dzisiaj na iście wiosenną pastę ze szpinakiem, fasolą i awokado. 



Składniki: 
  • 1 puszka białej fasoli gotowanej na parze (opakowanie 212 ml) 
  • 1 dojrzałe awokado 
  • garść szpinaku 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1/2 małej cebuli 
  • 1/2 pęczka natki pietruszki 
  • sól i pieprz do smaku  


           Fasolę przełóż na sitko i opłucz pod wodą. Awokado przekrój na pół i wyciągnij miąższ. Wszystkie składniki pasty włóż do blendera i zmiksuj. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.





13 komentarzy:

  1. Awokado i szpinak to dość kontrowersyjne połączenie, ale przy innych składnikach podkręcających smak może wyjść do tego pyszna zielona pasta. Twoja wygląda apetycznie i aż chciałoby się porwać taką kanapkę. Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ...opowiedz mi o smaku chleba razowego z pastą awokado...

    A wszelkie pasty do chleba, mimo, ze uwielbiam, rzadko kiedy robię

    OdpowiedzUsuń
  3. ..opowiedz mi o smaku chleba razowego z pastą awokado..

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękny kolor! Od razu nastraja na lepszy dzień:)

    OdpowiedzUsuń
  5. O mniammm moje klimaty, aż sie zaslinilam ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dość nietypowe połączenie, ale kolor zachwyca :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super pasta. Ma cudowny wiosenny kolor :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetna pasta, a kolor pobudza do życia :)
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda pysznie i do tego bardzo zdrowo

    OdpowiedzUsuń
  10. Pasty z awokado, to jest to! Również lubię takimi smarować kanapki. I ten zielony kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  11. To kanapki na zielony medal! :D Ciekawie musi taka pasta smakować:)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...